Familia alcătuită din Zeruya Shalev şi Eyal Megged şi cea formată din scriitorii Cecilia Ştefănescu şi Florin Iaru vor discuta pe baza romanului "Soţ şi soţie", apărut la editura Polirom. Dialogul va fi moderat de familia Adela Greceanu şi Matei Martin, care formează un cuplu de curând.

Protagoniştii romanului „Soţ şi soţie", Udi şi Naama, sunt doi oameni care au crescut unul lângă celălalt, însă, pe parcursul acestui drum de-o viaţă, comunicarea dintre ei a fost întreruptă, iar traiul împreună, alături de fiica lor, Noga, se împarte între gelozie, furie şi vină. Se dovedeşte, încetul cu încetul, că întreaga fundaţie pe care fusese clădită această căsnicie era una firavă, imaginea iubirii idilice trăite în adolescenţă nefiind decât un înveliş iluzoriu al unei vieţi de familie neîmplinite. Zeruya Shalev însăşi s-a despărţit de soţul ei Eyal Megged, dar acum sunt din nou împreună.

Zeruya Shalev s-a născut în Kinneret, Israel. A absolvit un masterat în studii biblice şi lucrează ca redactor la editura Keshet. Până în prezent i s-au publicat patru romane, un volum de poezii şi o carte pentru copii. Romanele sale sunt foarte apreciate de critica literară şi traduse în toată Europa.

În cea de-a doua seară a Festivalului va fi invitată Sarah Dunant.

„E o scriitoare extraordinară, foarte talentată, care se documentează foarte mult înainte de a scrie", a subliniat Bogdan Alexandru Stănescu (foto dreapta).

 

„Am pornit cu mult entuziasm. Familiie noastre au crescut o dată cu FILB, care iată a ajuns la a şasea ediţie. Căut[m bani, sponsori, încercăm să obţinem finanţări", a punctat Vasile Ernu (foto dreapta).

 

„Găsim bani foarte greu, deşi Festivalul nu costă mult. Dacă nu ai o apartenenţă politică, e mai greu să răzbeşti", a mai precizat Vasile Ernu, scriitor celebru pentru romanul  „Născut în URSS", care şi-a asumat orientarea politică de stânga.

Desantul de scriitori străini la Bucureşti