eStire.ro

Articol actualizat la: 01 December 2018, 15:26

Zilele Teatrului "Mihai Eminescu" de la Botoşani, dedicate lui Matei Vişnieic

Zilele Teatrului "Mihai Eminescu" de la Botoşani, dedicate lui Matei Vişnieic

Teatrul "Mihai Eminescu" din Botoşani a aniversat împlinirea a 175 de ani de teatru în limba română şi a 55 de ani de la  înfiinţarea Teatrului „Mihai Eminescu” cu trupă proprie. În Zilele Teatrului "Mihai Eminescu", aflate la a VIII-a ediţie, au fost prezentate câteva spectacole “Matei Vişniec”, în ideea de a prefaţa pentru anul viitor un Festival Internaţional de Teatru "Matei Vişniec" în mai multe teatre din Bucovina.

Miercuri, 27 noiembrie, la sala "Atelier"  s-a jucat "Cabaretul cuvintelor", de de Matei Vişniec, spectacol al U.N.A.T.C – "I. L. Caragiale" Bucureşti şi Teatrul Independenţilor Profesionişti.
 
La Sala mare a Teatrului "Mihai Eminescu" a fost reprezentată "Frumoasa călătorie a urşilor Panda povestită de un saxafonist care avea o iubită la Frankfurt”, de Matei Vişniec, aTeatrului "Tineretului" din Piatra Neamţ.
 
Joi, 28 noiembrie, ora 19.00, la Sala mare a Teatrului "Mihai Eminescu" s-a jucat "Angajare de clovn", de Matei Vişniec, a Teatrului  Municipal "George Bacovia"  din Bacău.
 
Vineri, 29 noiembrie, ora 18.00, la Sala Mare a Teatrului "Mihai Eminescu" s-a jucat "Şcoala lui Gufi", de Matei Vişniec.
Spectacolul aparţine "Trupei de teatru" a Colegiului "Mihai Eminescu" din Botoşani.
 
De la 19.30, Sala Mare, s-a jucat premiera cu "Buzunarul cu pâine", de Matei Vişniec, a Teatrului "Mihai Eminescu"  din Botoşani.
 
Colocvii teatrale:
 
• 175 de ani de teatru în limba română la Botoşani;
• Matei Vişniec - un dramaturg şi un prieten al Teatrului "Mihai Eminescu"
• „Matei Vişniec – Acasă” – un film de Andreea Ştiliuc. O producţie a TVR Iaşi.
 
Lansări carte: volumul al III-lea din "Istoria teatrului la Botoşani" de Ştefan Cervatiuc, lansarea cărţii de teatru "La cumpăna dintre milenii", de Constantin Adam, expoziţie de numismatică şi filatelie, expoziţie de scenografie de Mihai Pastramagiu.
 
S-a mai jucat spectacolul "Caii la fereastră", de Matei Vişniec, la Teatrul "Mihai Eminescu" din Botoşani.
Au mai avut loc întâlniri cu actori din "generaţia de aur": Ion Dichiseanu, Stelian Preda, Sergiu Tudose.

 Aceste manifestări au fost finanţate de Primăria şi Consiliul Municipal Botoşani, Asociaţia Culturală “Amfiteatru 2006” şi Consiliul Judeţean Botoşani. Teatrul “Mihai Eminescu” este condus de Volin Costin.

 
 
 
Sursa: Adevarul