eStire.ro

Articol actualizat la: 14 March 2018, 13:34

Mesajele emoţionante ale vedetelor la moartea lui Stephen Hawking: „Un simţ al umorului la fel de vast ca Universul“

Mesajele emoţionante ale vedetelor la moartea lui Stephen Hawking: „Un simţ al umorului la fel de vast ca Universul“

Celebrităţi şi personalităţi din întreaga lume i-au adus omagii emoţionante fizicianului britanic Stephen Hawking, care a murit la vârsta de 76 de ani.

Mesajele de regret curg în mediul online după anunţul morţii genialului profesor Stephen Hawking.   

Astrofizicianul suferea de scleroză laterală amiotrofică (denumită şi boala Lou Gehrig), cu care a fost diagnosticat la vârsta de 21 de ani. Din această cauză, Hawking era imobilizat într-un scaun cu rotile şi putea comunica doar prin intermediul unui computer şi al unui sintetizator vocal.
 
Stephen Hawking era cunoscut pentru lucrarea sa inovatoare despre găurile negre şi relativitate şi a fost autorul mai multor cărţi ştiinţifice populare, inclusiv „O scurtă istorie a timpului“. 
 
Sir Tim Berners-Lee, fondatorul World Wide Web, a fost unul dintre primii care au reacţionat la moartea omului de stiinţă, precizând: „Am pierdut o minte colosală şi un spirit minunat“.

We have lost a colossal mind and a wonderful spirit. Rest in peace, Stephen Hawking. https://t.co/ectv7r4UIm

— Tim Berners-Lee (@timberners_lee) March 14, 2018
Directorul executiv al Microsoft, Satya Nadella, a reactionat spunând că „azi s-a dus unul dintre cei grozavi“: „Stephen Hawking nu va fi uitat niciodată. A adus contribuţii incredibile ştiinţei, facând accesibile maselor teoriile şi conceptele sale teoretice. El va ramâne în amintirea noastră şi pentru spiritul lui şi dorinta neîncetată de a dobândi o înţelegere totală a Universului“, a scris ea pe Linkedin.
 
Şi numeroase celebrităţi şi-au exprimat regretul, scriind mesaje de condoleanţe pe reţelele sociale. 
 
Cântăreaţa Katy Perry a scris: „Există o imensă gaură neagră în inima mea, cu câteva ore înaintea Zilei Pi. Odihneşte-te în pace Stephen Hawking… Ne vedem în următoarea“. 

there’s a big black hole in my heart hours before Pi day. Rest In Peace @Steven_Hawking... See you in the next ❤️

— KATY PERRY (@katyperry) March 14, 2018
Scenaristul şi producătorul de film American Al Jean (57 de ani) şi-a exprimat şi el regretul în urma morţii fizicianului britanic. „Odihneşte-te în pace, Stephen Hawking. Un simţ al umorului la fel de vast ca Universul“. 

.@TheSimpsons RIP Stephen Hawking. A sense of humor as vast as the universe. pic.twitter.com/528kWRhfVR

— Al Jean (@AlJean) March 14, 2018
Jurnalistul britanic Piers Morgan, care l-a intervievat pe marele fizician, a scris: „RIP Profesor Stephen Hawking. Unul dintre cei mai străluciţi oameni din lume şi o persoană care nu a încetat niciodată să se întrebe «De ce?». Aceste două cuvinte apar scrise pe peretele exterior al biroului său de la Universitatea Cambridge. Asta spune totul. Ce viaţă, ce geniu!“. 

RIP Professor Stephen Hawking, 76.
The world’s most brilliant man, and someone who never stopped wondering ‘Why?’
This hangs on the wall outside his office at Cambridge University.
It says it all.
What a life, what a genius. pic.twitter.com/jDWXqoxCqV

— Piers Morgan (@piersmorgan) March 14, 2018
Actriţa Kaly Cuoco, care a lucrat cu profesorul Hawking în 2012, când a apărut într-unul dintre episoadele cunoscutului serial „The Big Bang Theory“, denumit „The Hawking Excitation“, a share-uit pe Instagram imagine cu ea şi celelalte vedete ale serialului, alături de marele fizician. 

FOTO Instagram 
 
„Ne-a făcut să râdem şi l-am făcut şi noi să râdem. Viaţa şi munca lui au fost de multe ori subiecte de discuţie în «The Big Bang Theory», iar noi toţi suntem mai buni datorită acestui lucru. Îţi vom duce lipsa, dar lumea îţi este recunoacătoare pentru cunoştinţele şi curajul pe care le-ai lăsat în urma ta. Îţi mulţumesc că ai fost o inspiraţie pentru noi toţi“, a mai scris actriţa. 
 
De asemenea, actriţa din „The Big Bang Theory“ şi cercetăroare în neuroştiinţă Mayim Bialik (42 de ani) a scris: „În apropierea Zilei Pi, mă alătur celor care deplâng pierderea marelui fizician al erei noastre. Stephen Hawking este liber de constrângerile fizice ale acestei stări pământeşti în care noi toţi coexistăm, iar el se ridică deasupra noastră şi se minunează de toate acestea.“
 
Şi actorul John Galecki din „The Big Bang Theory“ şi-a exprimat regretul: „RIP Stephen Hawking. Nu numai genialitatea ta ne va lipsi, ci şi simţul tău al umorului“. 

 
Matt Selman, producătorul „The Simpsons“, a scris, la rândul lui, un mesaj pe Twitter: „Rămas bun lui Stephen Hawking, cel mai inteligent invitat din scurta istorie a seriei The Simpsons“. 
 
Şi actriţa Mira Sorvino i-a adus un tribut fizicianului, amintind de cartea profesorului „A Brief History of Time“. „Sunt foarte tristă să aud de trecerea în nefiinţă a lui Stephen Hawking. Cartea lui a avut o influenţă enormă asupra mea, în liceu, iar faptul că am ajuns să-l întâlnesc şi să discut cu el a reprezentat unul dintre cele mai grozave lucruri din viaţa mea. Străluceşti acum în ceruri şi eşti extrem de iubit!“. 

 
La rândul lui, artistul britanic Boy George (56 de ani) a scris: „Wow. Stephen Hawking. Tot respectul. RIP“. 
 
De asemena, într-un mesaj pe Twitter, NASA a precizat: „Ne amintim de Stephen Hawking, un cunoscut fizician si ambasador al ştiinţei. Teoriile sale au dat naştere unui Univers de posibilităţi privind explorarea. Sperăm să zbori în microgravitate, ca Superman!“

Remembering Stephen Hawking, a renowned physicist and ambassador of science. His theories unlocked a universe of possibilities that we & the world are exploring. May you keep flying like superman in microgravity, as you said to astronauts on @Space_Station in 2014 pic.twitter.com/FeR4fd2zZ5

— NASA (@NASA) March 14, 2018
 
 
 
Sursa: Adevarul