eStire.ro

Articol actualizat la: 05 December 2018, 17:42

FOTO Moartea vine înainte de sfârşitul filmului

FOTO Moartea vine înainte de sfârşitul filmului
 

Moartea actorului Paul Walker a ridicat numeroase întrebări cu privire la soarta francizei „Fast and Furious“, având în vedere că artistul filma pentru cea de-a şaptea parte a producţiei. De-a lungul timpului mai multe staruri hollywoodiene au murit în timpul filmărilor şi cu toate acestea studiourile şi producătorii au găsit modalităţi diverse de a manipula pierderea.

Actori celebri precum Marilyn Monroe, Heath Ledger şi Bruce Lee au murit în timpul filmărilor, iar cauzele au fost atât accidente suferite în timpul turnării filmelor, cât şi accidente suferite în afara platourilor de filmare. În unele cazuri filmele la care aceştia lucrau au fost anulate, în altele scenariştii au ales să omoare personajul interpretat de actorul în cauză, iar în altele personajele au fost interpretate de alţi actori şi au existat chiar şi cazuri în care regizorii au apelat la trucuri. 
 
Publicaţia „The Hollywood Reporter“ a întocmit o listă cu actori care au murit în timpul filmărilor, cauzele deceselor, dar şi soluţiile găsite de producători şi studiourile de filmare pentru a duce la bun sfârşit proiectele grav afectate de pierderea protagoniştilor.
 
Marilyn Monroe se afla în plină producţie a filmului „Something’s Got to Give“ când a murit din cauza unei supradoze de barbiturice. Actriţa, renumită nu doar pentru rolurile jucate, cât şi pentru controversele create în jurul numeroaselor căsnicii şi aventuri, dar şi pentru serenada memorabilă dedicată preşedintelui american John F. Kennedy, a murit la vârsta de 36 de ani, pe 5 august 1962. 
 
Marilyn Monroe a murit la vârsta de 36 de ani din cauza unei supradoze FOTO Hollywood Reporter 
 
Producţia filmului „Something’s Got to Give“, regizat de George Cukor, a fost în cele din urmă abandonată, dar mai multe părţi au fost incluse într-un documentar despre Monroe realizat în 2001, intitulat „Marilyn: Ultimele zile“.
 
Bruce Lee FOTO Hollywood Reporter 
 
Bruce Lee a murit în 1973, înainte de a termina filmările pentru „Game of Death“. Totuşi o verisune incompletă a peliculei a fost lansată în acelaşi an, urmată de un lungmetraj lansat în 1978 care conţinea şi imagini filmate după moartea acestuia.
 
Brandon Lee a murit pe platoruile de filmare, când a fost împuşcat accidental FOTO Hollywood Reporter 
 
Fiul lui Bruce Lee, actorul Brandon Lee, nu numai că a murit în timpul filmărilor pentru „The Crow“, dar a avut parte de o moarte de-a dreptul şocantă: a fost ucis în timp ce filma o scenă. Pe data de 31 martie, la doar 28 ani, Brandon Lee juca rolul unui ticălos care trebuia împuşcat, iar pistolul folosit a avut însă un glonţ adevărat. Regizorul Alex Proyas a folosit efecte speciale pentru a putea finalize filmul.
 
Natalie Wood filma pentru SF-ul „Brainstorm“ când s-a înecat în timp ce se plimba cu iahtul împreună cu soţul ei, Robert Wagner, şi actorul Cristopher Walken. Din moment ce scenele cu ea erau aproape în întregime filmate, regizorul Douglas Walken a putut lansa filmul în 1983, dar studiourile MGM şi compania de asigurări i-au dat mari bătăi de cap.
 
Natalie Wood a murit înecată, în timpul unei plimbări cu iahtul FOTO Hollywood Reporter 
 
Din acest motiv, într-un interviu din 2009, Walken mărturisea că acea experienţă l-a ţinut departe de platourile de filmare vreme de mai mulţi ani. „Să termin filmul a fost o experienţă sfâşietoare şi extreme de dificilă şi acela a fost momentul în care am decis să mă retrag“.
 
River Phoenix mai avea doar trei săptămâni de filmări pentru drama „Dark Blood“, când a murit din cauza unei supradoze, în 1993. Cu toate că filmările erau pe sfârşite, din film lipseau scene cheie cu River Phoenix, astfel regizorul George Sluizer s-a văzut nevoit să abandoneze proiectul, păstrând totuşi toate înregistrările. După mai bine de 20 de ani, regizorul a reeditat materialul şi a adăugat înregistrări pentru a acoperi toate lacunele.
 
River Phoenix a murit din cauza unei supradoze FOTO Hollywood Reporter 
 
Cu toate acestea, în 2011, atunci când au fost răspândite zvonuri cu privire la implicare în proiect a fratelui lui Phoenix, Joaquin, familia actorului a lansat o declaraţie prin care doreau să se distanţeze de acest proiect, spunând că „nu vor participa în niciun fel“. În ciudat lipsei de sprijin din partea familiei lui Phoenix, Sluizer şi-a dus proiectul la bun sfârşit şi în cele din urmă a lansat filmul în 2012, la Festivalul de Film Netherlands. 
 
Oliver Reed a murit în urma unui atac de cord FOTO Hollywood Reporter 
 
Actorul britanic Oliver Reed a murit din cauza unui atac de cord în timp ce filma pentru pelicula „Gladiatorul“. Deşi cele mai multe dintre secvenţele în care apărea Reed erau deja filmate, regizorul a ales să folosească efecte digitale pentru scenele suplimentare. 
 
Aaliyah a murit într-un accident aviatic FOTO Hollywood Reporter 
 
Actriţa Aaliyah ar fi trebuit să joace rolul tinerei Zee în cele două continuări ale filmului „Matrix“, „Reloaded“ şi „Reviolutions“, dar a murit într-un accident de avion în 2001. Actriţa a reuşit să filmeze câteva secvenţe pentru „Reloaded“, dar rolul a fost atibuit fiicei lui Marvin Gaye, Nona. 
 
Heath Ledger a murit în mijlocul filmărilor pentru „The Imaginarium of Doctor Parnassus“, iar regizorul a decis să suspende temporar producţia. Cazul lui Ledger este poate unul dintre cele mai cunoscute, ţinând cont de faptul că a fost şi câştigătorul unui premiu Oscar pot-mortem pentru rolul Joker, din filmul „The Dark Knight“.
 
Heath Ledger a murit din cauza unei supradoze accidentale  FOTO Hollywood Reporter 
 
În ianuarie 2008, la vârsta de doar 28 de ani, Ledger a fost găsit mort, iar în urma autopsiei s-a descoperit că a decedat din cauza unei supradoze accidentale de anlgezice, somnifere şi alte medicamente. În filmul „The Imaginarium of Doctor Parnassus“ au jucat ulterior Johnny Deep, Jude Law şi Colin Farrell, trei dintre prietenii apropiaţi ai lui Ledger, care au portretizat diferite versiuni ale caracterului lui Ledger.
 
Paul Walker a murit săptămâna trecută într-un accident auto FOTO Hollywood Reporter 
 
Filmările pentru cea de-a şaptea parte a francizei „Fast and Furious“ au fost întrerupte pentru o scurtă vacanţă cu ocazia Zilei Recunoştinţei, când actorul Paul Walker a murit într-un tragic accident auto. Producţia filmului a fost amânată, dar surse din interiorul studiourilor au decalarat, pentru „The Hollywood Reporter“, că producătorii nu au de gând să renunţe la film. 
 
Sursa: Adevarul