eStire.ro

Articol actualizat la: 07 January 2018, 18:13

VIDEO Actriţa româncă Olimpia Melinte, nominalizată la Premiile Goya, „Oscarurile Spaniei“

VIDEO Actriţa româncă Olimpia Melinte, nominalizată la Premiile Goya, „Oscarurile Spaniei“
 

Actriţa Olimpia Melinte a fost nominalizată la Premiile Goya, ceremonie spaniolă similară Oscarului American, la categoria Revelaţia Anului, pentru dublul rol din filmul „Canibal“, regizat de Manuel Martin Cuenca.

Pelicula lui Manuel Martin Cuenca a fost nominalizată de către Academia de Arte şi Ştiinţe Cinematografice din Spania la opt categorii, printre care cel mai bun film, cea mai bună regie şi revelaţia anului. Alături de actriţa româncă, la aceeaşi categorie mai sunt nominalizate trei actriţe de origine spaniolă: Belén López, María Morales şi Natalia de Molina. 
 
Olimpia Melinte, „o descoperire importantă“
 
Nominalizarea actriţei românce în cadrul premiilor industriei de film spaniole a fost aşteptată cu interes de către presa internaţională, care a considerat că  Olimpia Melinte este descoperirea cea mai importantă pe care Manuel Martin Cuenca a făcut-o pentru filmele sale şi cea mai inspirată decizie de casting.
 
„M-a bucurat foarte mult vestea nominalizării, cu atât mai mult cu cât ştiu cât de greu este să vii din altă ţară şi să fii acceptat într-o industrie de film străină, atât de puternică cum este cea spaniolă. Am iubit cele două roluri şi am lucrat foarte bine cu echipa spaniolă“, a declarat Olimpia Melinte.
 
Canibal, considerat unul dintre cele mai mari titluri internaţionale ale anului, a debutat în circuitul festivalier în 2013, în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Toronto. 
 
 
Filmul o are ca protagonistă pe actriţa româncă Olimpia Melinte şi prezintă povestea lui Carlos (Antonio de la Torre), un om singuratic, ciudat, iubit, însă, de toţi locuitorii oraşului Granada. Ceea ce puţini ştiu despre el este că nu se poate ataşa emoţional de nicio femeie, dar acest lucru se schimbă în momentul în care o întâlneşte pe Nina, o femeie de origine română, care îşi caută sora geamănă.
 
«Canibal» ne vorbeşte despre felul în care răul absolut ajunge să iubescă şi ce se schimbă dacă atinge acest punct. De fapt nu e un thriller, e o poveste de iubire
 
Olimpia Melinte, actriţă
 
„Filmul spune povestea uni om normal care ascunde un secret foarte mare, e un om simplu, un om oarecare pe care-l vezi pe stradă, în metrou, pare a fi vecinul ideal, dar în clipa în care acest criminal ajunge să iubescă, lucrurile se schimbă. «Canibal» ne vorbeşte despre felul în care răul absolut ajunge să iubescă şi ce se schimbă dacă atinge acest punct. De fapt nu e un thriller, e o poveste de iubire“, a mai spus Olimpia Melinte. 
 
O actriţă şi două roluri
 
Pentru acest film, actriţa, în vârstă de 27 de ani, a învăţat limba spaniolă, a urmat cursuri de masaj şi a fost nevoită să se îngraşe 10 kilograme.
 
„Am început să filmăm prima parte cu Alexandra (cel de-al doilea personaj, n.r.), am repetat mult, am făcut cursuri de masaj, m-am documentat şi mi-am aşezat viaţa interioară şi imaginaţia în asa fel încât să servească scenariului. Am terminat de filmat în trei săptămâni prima parte, şi apoi am început cu Nina unde a fost un pic mai complicat, m-am îngrăşat 10 kilograme în două saptamâni şi am luat-o de la zero cu pregătirile şi repetiţiile, a fost ca şi cum o actriţă nouă ar fi venit pe set pentru a interpreta un rol. A fost o partitură grea, dar efortul a meritat din plin“, a adăugat artista. 
 
250 de actriţe şi Olimpia Melinte
 
Olimpia Melinte a debutat pe marele ecran cu rolul din filmul „Cele ce plutesc“, în regia lui Mircea Daneliuc, în 2009. Rolul interpretat în acest film i-a adus două nominalizari la Galele GOPO 2010, pentru Cea mai bună actriţă în rol principal şi pentru Premiul Tânară Speranţă. A lucrat apoi cu regizoarea Luiza Parvu, pentru scurt metrajul „Draft 7”, film răsplatit cu premii speciale atât în ţară, cât şi în străinătate. 
 
Olimpia Melinte a primit două nominalizări la Galele GOPO 2010 FOTO Adi Bulboacă
 
În 2011, Olimpia a fost aleasă dintre 250 de actriţe pentru a interpreta rolul Luminiţei din filmul „Sette opere di misericordia” regizat de Massimiliano şi Gianluca de Serio, film pentru care a primit şi Premiul pentru interpretare la Bobbio Film Festival, în Italia. Pelicula a obţinut numeroase premii la festivalurile internaţionale de film din lume ca Locarno, Annecy, Vilerupt sau Marrakech. 
 
În 2013 a fost aleasă pentru dublul rol în filmul Canibal, regizat de Manuel Martín Cuenca şi filmat în Granda, şi a jucat rolul principal din scurtmetrajul  Luizei Pârvu –„Start Anew World“, filmat în SUA.  În toamna anului 2013, Olimpia Melinte s-a făcut remarcata la Festivalurile de la Toronto şi San Sebastian, prin dublul rol jucat în filmul „Canibal“ (r. Manuel Martin Cuenca), co-produs de Tudor Giurgiu, care va putea fi văzut în curând şi pe marile ecrane din România.
 
 
 
Sursa: Adevarul