eStire.ro

Articol actualizat la: 09 December 2018, 14:44

VIDEO Cate Blanchett, favorita criticilor americani de film la Premiile Oscar 2014

VIDEO Cate Blanchett, favorita criticilor americani de film la Premiile Oscar 2014
 

Diverse asociaţii ale criticilor de film din SUA sunt în această perioadă mai darnice cu premiile decât Moş Crăciun ]n plin sezon. Deşi părerile sunt împărţite în ceea ce priveşte Cel mai bun film, criticii de pe tot cuprinsul Americii par să fi căzut de acord asupra actriţei Cate Blanchett, care ar putea fi marea favorită la Oscar 2014 pentru rolul ei din filmul „Blue Jasmine“, regizat de Woody Allen.

New York Film Critics Circle a desemnat „American Hustle“ Cel mai bun film al anului, în timp ce Asociaţia Criticilor din Boston a optat pentru „12 Years a Slave“. Asociaţia Criticilor din Los Angeles nu s-a putut hotărî între „Gravity 3D: Misiune în spaţiu“ şi „Her“, aşa că le-a ales pe amândouă filmele anului.

Însă la toate aceste evenimente Cate Blanchett (44 de ani) a fost desemnată Cea mai bună actriţă, pentru interpretarea ei din pelicula „Blue Jasmine“. Cu mai bine de o lună înainte de anunţarea nominalizărilor la Oscar 2014, actriţa australiană pare să aibă deja un avantaj important în cursa pentru cel mai râvnit trofeu din industria filmului.

În „Blue Jasmine“, film pe care îşi pune amprenta Woody Allen, eleganta Jasmine vine din New York la San Francisco, singură şi falită, pentru a sta la sora ei, Ginger (Sally Hawkins). Cele două surori au fost crescute de o familie adoptivă, iar pe vremea aceea Jasmine se numea Janette, nume pe care l-a schimbat după căsătoria cu un om de afaceri prosper (Alec Baldwin).

Aflată într-un moment dificil din viaţă – soţul o înşeală, iar averea construită de acesta în urma unor escrocherii financiare este confiscată - Jasmine vine să locuiască la sora ei, negându-şi eşecul. Însă minciuna în care a trăit se întoarce ca un bumerang împotriva ei.

 

Sursa: Adevarul