eStire.ro

Articol actualizat la: 12 December 2018, 14:00

VIDEO „Hobbitul 2“, în mijlocul unui proces cu miză de 75 de milioane de dolari

VIDEO „Hobbitul 2“, în mijlocul unui proces cu miză de 75 de milioane de dolari
 

Producătorul american Harvey Weinstein a intentat un proces împotriva companiei Time Warner, studiourilor Warner Brothers şi noii lor divizii, cerând 75 de milioane de dolari din profitul obţinut din următoarele două părţi ale trilogiei „The Hobbit“, după cum informează „The Hollywood Reporter“.

În timp ce studiourile Warner Brothers se pregătesc să lanseze mâine a doua parte a francizei, „Hobbitul: dezolarea lui Smaug“, compania lui Weinstein a intentat un proces, marţi noapte, la Curtea Superioară din New York. 
 
Weinstein cere 75 de milioane de dolari, iar această mişcare vine în urma unor tensiuni mai vechi între cele două tabere. Foştii deţinători ai companiei Miramax, fraţii Harvey şi Bob Weinstein, cereau încă din luna noiembrie un procent din veniturile obţinute în urma lansării ultimelor părţi din trilogia „The Hobbit“, „Hobbitul: Dezolarea lui Smaug“ şi „Hobbitul: Înainte şi înapoi din nou“.
 
„Este vorba despre una dintre cele mai mari gafe din istoria filmului. În urmă cu 15 ani, Miramax, condusă de fraţii Weinstein, şi-a vândut drepturile de autor pentru The Hobbit companiei New Line. Nicio încercare de a rescrie istoria nu va schimba acest fapt. Ei au fost de acord să primească bani doar pentru prima parte a francizei. Şi asta e tot ce au avut de câştigat“, au declarat reprezentanţii Warner Brothers, pentru „The Hollywood Reporter“.
   
Anul trecut, de pe urma lansării filmului „Hobbit-ul: o călătorie neaşteptată“, fraţii Weinstein au colectat suma de 12,5 milioane de dolari. Această sumă a fost rezultatul unui acord semnat în anul 1998, când drepturile de autor pentru filmul bazat pe romanele lui J.R.R. Tolkie, dar şi cele pentru „Stăpânul Inelelor“ erau deţinute de compania Miramax, deţinută de cei doi fraţi. 
 
Chiar dacă aceştia nu au avut nicio legătură cu producerea „Stăpânul Inelelor“, o sursă a declarat pentru „The Hollywood Reporter“, că ei au contribuit cu 10 milioane de dolari pentru a-l ajuta pe regizorul Peter Jackson să-şi deschidă studioul de efecte speciale Weta, care a jucat un rol esenţial în realizarea trilogiei „Stăpânul Inelelor“ cu un buget redus.
 
În plus, fraţii Weinstein susţin că atât ei, cât şi compania Miramax au dreptul la o parte din încasările rezultate în urma lansării fiecărui film din trilogie.  Ultima parte a trilogiei este programat să apară în luna decembrie, a anului viitor. 
 
Sursa: Adevarul