eStire.ro

Articol actualizat la: 05 December 2018, 18:27

NME: Albumul „AM“ al formaţiei Arctic Monkeys, cel mai bun material discografic din 2013

NME: Albumul „AM“ al formaţiei Arctic Monkeys, cel mai bun material discografic din 2013

Cel de-al cincilea album al formaţiei Arctic Monkeys, „AM“, a fost ales cel mai bun material discografic al anului 2013 de publicaţia de specialitate New Musical Express (NME).

Formaţia Arctic Monkeys l-a surclasat pe rapperul Kanye West, care s-a plasat pe poziţia a doua, cu cel mai recent album al său, „Yeezus“, informează bbc.co.uk.

Podiumul a fost completat de formaţia Queens of the Stone Age, cu albumul „Like Clockwork“.

Publicaţia muzicală a desemnat, de asemenea, şi cea mai bună melodie a anului 2013, care a fost „Get Lucky“ acelor de la Daft Punk, cu Pharrell Williams şi Nile Rodgers.

Melodia „Reflektor“ a celor de la Arcade Fire s-a situat pe locul al doilea, în timp ce Arctic Monkeys s-a clasat pe a treia poziţie, cu „Do I Wanna Know?“.

În această săptămână, formaţia Arctic Monkeys a fost desemnată cel mai bun headliner la cea de-a 10-a ediţie a UK Festival Awards, pentru interpretarea lor din acest an de la Glastonbury.

Albumul celor de la Arctic Monkeys se inspiră din mai multe genuri muzicale, precum rock psihedelic, blues rock, hard rock, heavy metal, desert rock, R&B, soul şi hip-hop.

 

Sursa: Adevarul