eStire.ro

Articol actualizat la: 10 December 2018, 15:10

VIDEO Robby Krieger şi John Densmore, din trupa The Doors, au cântat din nou împreună, după 15 ani

VIDEO Robby Krieger şi John Densmore, din trupa The Doors, au cântat din nou împreună, după 15 ani

Robby Krieger şi John Densmore, foşti membri ai trupei The Doors, au cântat din nou împreună, după o pauză de 15 ani, în cadrul evenimentului An Evening With the Doors, desfăşurat la Los Angeles.

Cei doi au intrat într-o dispută în urmă cu zece ani, când toboşarul John Densmore i-a dat în judecată pe chitaristul Robby Krieger şi pe Ray Manzarek, care a decedat în mai 2013, în legătură cu planurile acestora de a porni în turneu sub denumirea de The Doors of the 21st Century.

Cei doi foşti membri ai trupei au susţinut un recital în cadrul evenimentului An Evening With the Doors, unde a fost proiectat documentarul din 2012 „Mr. Mojo Risin': The Story of L.A. Woman“, de Martin R. Smith, despre înregistrarea celui de-al şaselea album al formaţiei.

Robby Krieger şi John Densmore şi-au amintit despre înregistrarea albumului din 1971, în timpul unei sesiuni interactive de întrebări şi răspunsuri, apoi au interpretat melodii devenite clasice ale trupei The Doors, printre care „People Are Strange“ şi „Love Me Two Times“.

„M-am distrat de minune, aş face asta din nou, de câteva ori se poate“, a declarat John Densmore pentru RollingStone.com, iar Robby Krieger a adăugat: "E ca mersul pe bicicletă, cred. Am cântat aceste cântece ani de zile fără el (Densmore - n.r.) şi am avut atâţia toboşari cu care am cântat, dar nimeni de fapt nu a cântat atât de corect ca el, deci este grozav."

Cei doi intenţionează să organizeze un concert omagial în onoarea lui Ray Manzarek, în februarie 2014, când acesta ar fi împlinit 75 de ani.

Trupa The Doors, fondată în 1967, la Los Angeles, este celebră pentru o serie de hituri precum „Light My Fire“, „The End", „L.A. Woman“, „Break on Through (to the Other Side)“ şi „Riders on the Storm“. Grupul nu a supravieţuit mult timp după moartea solistului Jim Morrison, în 1971. Formula originală a trupei The Doors era completată de toboşarul John Densmore, clăparul Ray Manzarek, care a murit în mai anul acesta, şi chitaristul Robby Krieger.

Sursa: Adevarul