eStire.ro

Articol actualizat la: 06 January 2018, 18:02

O româncă a uimit Italia şi a câştigat un concurs de preparat dulciuri din Italia. „Fac prăjituri pentru fiica mea”

O româncă a uimit Italia şi a câştigat un concurs de preparat dulciuri din Italia. „Fac prăjituri pentru fiica mea”
 

O româncă stabilită în Italia, mamă a unei fetiţe de cinci ani, a câştigat un show culinar de preparare a dulciurilor, devansându-i pe competitorii ei italieni, deşi până în urmă cu doi ani nu avea experienţă în prepararea prăjiturilor. Românca a acordat un interviu publicaţiei „Vanity Fair”, dezvăluind că pasiunea sa a fost descoperită din dorinţa de a fi o mamă mai bună.

Mădălina Pometescu, o româncă în vârstă de 27 de ani, a mărturisit reporterilor italieni că întotdeauna i-au plăcut dulciurile, însă până acum doi ani nu pregătise nicio prăjitură de una singură. Tânăra s-a decis la un moment dat să îşi intre în rolul de mamă-gospodină care poate prepara torturi şi dulciuri de casă, hotărâre care avea să-i aducă aprecieri şi recunoaştere în Italia.

Româncă şi-a descoperit astfel talentul la prepararea dulciuri şi s-a înscris ulterior în concursul Bake Off Italia – Dolci in Forno, prin care şi-a dovedit măiestria în faţa experţilor şi a celorlalţi concurenţi italieni. Aceasta i-a impresionat pe juraţi mai ales datorită ingeniozităţii sale în a combina ingredientele, personalizând întotdeauna reţetele cunoscute.

Mădălina le-a spus reporterilor că a fost impresionată de experienţa prin care a trecut, show-ul desfăşurându-se în timp real, de-a lungul a 25 de zile. Singurul ei regret este că a trebui să fie despărţită în această perioadă de fiica ei, Iulia (cinci ani), şi de partenerul ei, potrivit interviului din revista Vanity Fair.

De-a lungul concursului românca a fost supusă mai multor probe eliminatorii, cea mai dificilă fiind sarcina de a prepara un tort cu ochii închişi. Pe de altă parte, însă, cel mai amuzant moment a fost atunci când a gătit un tip de dulciuri cu macaroane, deşi nu a fost o reţetă simplă. „Mi-a plăcut cu adevărat. A fost interesant pentru că era o cursă contracronometru, iar mie îmi plac provocările”, a spus Mădălina.

Sursa: Adevarul