eStire.ro

Articol actualizat la: 06 December 2018, 12:05

Două listări majore pe Bursă în 2013. Vor fi îndeajuns pentru promovarea în „liga“ pieţelor emergente?

Două listări majore pe Bursă în 2013. Vor fi îndeajuns pentru promovarea în „liga“ pieţelor emergente?
 

Lichiditatea redusă şi costurile de tranzacţionare ridicate sunt elementele care împiedică piaţa de capital românească să promoveze la statutul de „piaţă emergentă“, potrivit FTSE Group, unul dintre liderii mondiali în crearea şi stabilirea indicilor bursieri.

Britanicii de la FTSE încadrează piaţa de capital românească în grupul „frontier markets”, alături de alte burse precum cele din Bulgaria, Croaţia sau Estonia, potrivit unui raport de evaluare. Pentru a promova la statutul de piaţă emergentă, piaţa locală ar trebui să înregistreze îmbunătăţiri la capitolul lichiditate, dar şi în ceea ce priveşte costurile implicite şi explicite de tranzacţionare care ar trebui să fie “rezonabile şi competitive”.
 
Privatizările, companiile private în căutarea unor surse alternative de finanţare şi reformele propuse în domeniul reglementării pieţei sunt printre factorii care ar putea conduce România de la statutul de piaţă de frontieră la cel de piaţă emergentă în 2014, spun oficialii XTB România, unul dintre cei mai mari brokeri de Forex din piaţa locală.
 
 
 
Sursa: Adevarul