eStire.ro

Articol actualizat la: 10 December 2018, 15:47

Statul pregăteşte o cenzură mică pe internet: Oficiul pentru Jocuri de Noroc vrea să blocheze accesul barbugiilor la site-urile neautorizate în România

Statul pregăteşte o cenzură mică pe internet: Oficiul pentru Jocuri de Noroc vrea să blocheze accesul barbugiilor la site-urile neautorizate în România
 

Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc (ONJN) negociază cu furnizorii de internet pentru a bloca accesul românilor la site-urile de pariuri sportive şi jocuri de noroc online deţinute de firmele care nu sunt autorizate în România şi nu plătesc fiscului taxa de 0,1% pe mâna jucată, a declarat preşedintele instituţiei, Odeta Nestor.

„Ne aşteptăm să se autorizeze operatorii de jocuri online, mai ales că am reglementat zona providerilor de internet, şi sper să reuşim să tăiem accesul la site-urile neautorizate. Se va da posibilitatea jucătorului român să joace pe toate site-urile deţinute de operatori înregistraţi în România“, a spus ea.
 
Ea a arătat că se va elabora o listă neagră cu societăţile care nu sunt autorizate în România, pe care o vor putea consulta atât providerii de internet, cât şi jucătorii. „E infracţiune şi în acest moment să joci pe un site neautorizat în România“, susţine Odeta Nestor.
 
Ea a arătat că monitorizarea operatorilor de pariuri şi jocuri de noroc online se va face de către Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc prin servere oglindă montate de către firmele care vin la autorizare, cu acces la informaţii şi chei de control.
Prin noua legislaţie, fiecare mână jucată online la jocuri de noroc se va impozita cu 0,1% din valoare, în timp ce la pariurile în cotă fixă online se va percepe o taxă de 16% din veniturile operatorului, dar nu mai puţin de 90.000 de euro.
 
CE nu vede cu ochi buni restricţionarea 
 
Comisia Europeană a cerut în luna noiembrie mai multor state europene, printre care şi România, să se asigure că reglementările naţionale în materie de servicii de jocuri de noroc respectă libertăţile fundamentale ale Tratatului privind funcţionarea UE.
 
În cazul României, Belgiei, Ciprului, Cehiei, Lituaniei şi Poloniei, Executivul european a trimis o cerere oficială de informaţii privind legislaţia naţională care „restricţionează furnizarea de servicii de jocuri de noroc“.
 
Creşterea încasărilor de la firme, neimpozitarea barbugiilor
 
Guvernul va adopta o ordonanţă de urgenţă prin care se va stabili că nu vor mai fi impozitate veniturile obţinute de către persoane fizice din jocuri de noroc tip slot-machine, videoloterie, pariuri în cotă fixă, jocuri de noroc on-line, jocuri caracteristice cazinourilor şi cluburilor de poker.
 
În schimb, ONJN şi Ministerul Finanţelor propun creşterea taxelor plătite de operatori, iar în urma noii modalităţi de impozitare se aşteaptă la venituri suplimentare de 34 milioane lei, dublu faţă de suma înregistrată anul trecut.
 
Mai puteţi citi:
 
Turneele de poker organizate în România adună la mese tot mai mulţi jucători, chiar dacă sumele plătite în schimbul înscrierii nu sunt deloc neglijabile.
 
Un bucureştean în vârstă de 40 de ani a câştigat la aparatele de tip slot-machine, luni, 90.000 de euro. Bărbatul a stat în agenţia de pariuri circa două ore şi a investit 300 de lei, urmând să plece acasă mai bogat cu aproape 400.000 de lei, după ce a câştigat premiul Mega Jackpot.
 
Senatorul republican John McCain a fost surprins, marţi, jucând poker pe telefonul mobil în timpul audierilor din cadrul Comisiei pentru Relaţii Internaţionale din Senatul american, pe tema unei intervenţii militare a Statelor Unite în Siria, relatează un blog al Washington Post.

 

Sursa: Adevarul