eStire.ro

Articol actualizat la: 14 March 2018, 14:13

Drumul spre Moneasa, care se termină în pădure, reabilitat cu 78 milioane de lei

Drumul spre Moneasa, care se termină în pădure, reabilitat cu 78 milioane de lei

28 de kilometri din DN 79 vor fi reabilitaţi prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL). Conttractul a fost semnat miercuri de preşedintele CJ Arad şi reprezentanţi ai Ministerului Dezvoltării. Considerat esenţial pentru dezvoltarea turistică a zonei, drumul se opreşte însă într-o pădure, fără a exista în continuare vreo legătură rutieră spre Oradea.

Reprezentanţi ai CJ Arad şi ai Ministerului Dezvoltării au semnat miercuri contractul de finanţare necesar modernizării unui tronson de 28 de km din DN 79, Bîrsa-Moneasa-limită judeţ Bihor, proiect în valoare de aproximativ 81 de milioane de lei, din care peste 78 de milioane vin de la bugetul de stat, prin PNDL, iar restul, 2,5 milioane lei cofinanţarea din partea Consiliului Judeţean.
 
Reabilitarea celor 28 de kilometri de drum din Arad nu va putea începe mai devreme de 2019, conform autorităţilor judeţene, din cauza procedurilor lungi de atribuire a lucrărilor prin licitaţie. Astfel, drumul ar urma să fie finalizat cel mai devreme în 2021.
 
„Este un drum important, strategic nu doar din punct de vedere al infrastructurii rutiere, ci şi pentru dezvoltarea turismului din judeţul nostru. Prin modernizarea acestui tronson, Bîrsa-Moneasa-limită judeţ Bihor, realizăm o legătură facilă şi sigură a întregului judeţ cu Moneasa, dar şi o legătură directă a staţiunii cu judeţul Bihor. Practic «deschidem» accesul dinspre Bihor înspre staţiunea Moneasa şi îi oferim o oportunitate de dezvoltare suplimentară”, a declarat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean, citat de news.ro.
 
Sursa: Adevarul