eStire.ro

Articol actualizat la: 04 December 2018, 11:49

Cât cheltuie o companie cu 200 de angajaţi pe un sediu în Bucureşti, Budapesta sau Varşovia

Cât cheltuie o companie cu 200 de angajaţi pe un sediu în Bucureşti, Budapesta sau Varşovia

Companiile care deţin un portofoliu tipic de spaţii de birouri închiriate în majoritatea capitalelor europene pot economisi până la 30% prin adaptarea utilizării spaţiului la bunele practici ale pieţelor locale, potrivit datelor DTZ.

Wall-Street.ro a folosit instrumentul Global Occupier Metrics, lansat de DTZ, pentru a vedea unde se situeaza Bucurestiul prin raport cu alte capitale europene la nivel de costuri anuale cu spatiile de birouri, dar si cum evolueaza costurile daca scazi densitatea birourilor. Am luat ca referinta o companie cu 200 de angajati care vizeaza un sediu intr-o cladire situata la 70% pe scara calitatii si amplasarii ( unde 100% reprezinta o cladire cu o calitate foarte buna in CBD).
 
Bucuresti
 
Potrivit instrumentului lansat de DTZ Echinox, o compania cu 200 de angajati care alege un birou aflat la 70% pe scara calitatii, va plati lunar pentru fiecare post de lucru 2.329 euro pe luna, costul total anual ajungand la peste 465.000 euro, in conditiile unui raport de 1 la 1 intre post de lucru si angajat.
 
Daca raportul post de lucru-angajat este insa de 0,7, una din marjele utilizate, atunci si costurile companiei scad. Astfel, anual se vor plati 326.000 euro.
 
Sursa: Adevarul