eStire.ro

Articol actualizat la: 28 October 2018, 13:02

Locuinţele ANL pot fi cumpărate prin credite de la Intesa Sanpaolo Bank

Locuinţele ANL pot fi cumpărate prin credite de la Intesa Sanpaolo Bank

Locuinţele finalizate prin programul Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe (ANL) „Locuinţe pentru tineri, destinate închirierii“ pot fi achiziţionate prin credite ipotecare, inclusiv „Prima Casă“, contractate de la Intesa Sanpaolo Bank, în urma încheierii unei convenţii între bancă şi Agenţie.

Banca verifică eligibilitatea şi acordă credite persoanelor fizice în condiţiile  propriilor norme de creditare, iar ANL asigură colaborarea cu autorităţile publice locale şi/sau centrale.
 
Actualii chiriaşi care, potrivit reglementărilor legale, au dreptul să cumpere locuinţele construite de ANL după o perioadă de închiriere de minimum un an au posibilitatea să aleagă din oferta de finanţare a Intesa Sanpaolo Bank un credit ipotecar cu zero comision de administrare şi fără asigurare de viaţă sau un credit „Prima Casă“ pentru care venitul minim necesar este de 800 de lei. 
 
„Convenţia încheiată cu ANL reprezintă încă un pas important făcut de Intesa Sanpaolo Bank în cadrul politicii noastre de a veni în întâmpinarea nevoilor clienţilor şi de a le  facilita sau susţine în demersul de achiziţionare a unei case“ a declarat Stefano Burani, director general adjunct al Intesa Sanpaolo Bank. 
 
Sursa: Adevarul