eStire.ro

Articol actualizat la: 01 December 2018, 18:18

Bursa de la Bucureşti prelungeşte din 2014 programul de tranzacţionare pentru a atrage mai mulţi jucători de pe pieţele internaţionale

Bursa de la Bucureşti prelungeşte din 2014 programul de tranzacţionare pentru a atrage mai mulţi jucători de pe pieţele internaţionale

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) va extinde, începând cu 3 ianuarie 2014, programul de tranzacţionare pentru acţiuni, unităţi de fond şi drepturi până la ora 18.00, de la ora 17.00 în prezent, pentru a atrage mai mulţi investitori de pe pieţele externe.

Astfel, predeschiderea va avea loc în intervalul 9.30, tranzacţionarea continuă - între 10.00 şi 17.55, iar preînchiderea între 17.55 şi 18.00. Într-un comunicat al BVB se arată că extinderea programului de tranzacţionare este parte din programul de dezvoltare al Bursei pe trei piloni, unul dintre aceştia constând în a găsi modalităţi şi mecanisme pentru a spori în mod inovator vizibilitatea şi accesibilitatea pieţei de capital. „Noul program de tranzacţionare are ca scop facilitarea accesului investitorilor la BVB“, se arată în comunicat. 
 
„Prin extinderea programului de tranzacţionare, BVB trimite un mesaj clar comunităţii internaţionale că piaţa de capital din România a făcut un prim pas pentru a se deschide către lume. Acesta va fi urmat de alte proiecte la care lucrează, ca parte a unui proces ce va deschide drumul către statutul de piaţă emergentă“, a declarat, în comunicat, Ludwik Sobolewski, directorul general al Bursei de Valori Bucureşti. 

Mai puteţi citi: 

Sobolewski: Nici 10 IPO-uri Romgaz n-ar rezolva problemele Bursei. Investitorii străini au prea multe bariere de trecut. Piata de capital romaneasca are nevoie de schimbarea reglementarilor si a legilor care in momentul de fata descurajeaza investitiile straine in actiunile locale, listarea unor companii majore in urmatorul an nefiind in masura sa rezolve problema de lichiditate a pietei, considera Ludwik Sobolewski (foto) directorul Bursei de la Bucuresti (BVB).

Sobolewski (BVB), la Forumul Energii Curate: Bursa va fi arbitrul unei posibile fuziuni între Hidroelectrica şi Complexul Energetic Oltenia. Piaţa va fi arbitrul preliminar în cazul în care statul va anunţa o posibilă fuziune între doi producători de electricitate listaţi la bursă, iar preţul acţiunilor va scădea în cazul în care acţiunea este greşită, a declarat Ludwik Sobolewski, directorul executiv al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), la Forumul „România 2020: Politici sustenabile pentru energii curate hidro&nuclear“, eveniment organizat de Adevărul Group.
 
Ludwik Soboleweski, noul şef al BVB: „Avantajele României sunt mărimea şi amplasarea, comunitatea şi faptul că toată lumea vorbeşte engleza“. Bursă de Valori Bucureşti (BVB) va avea mai mulţi investitori şi mai multe companii listate, iar avantajele României pentru a face acest lucru sunt mărimea şi amplasarea pieţei în Uniunea Europeană, faptul că există o comunitate care se preocupa de viitorul pieţei de capital şi de privatizări, dar şi faptul că aproape toată lumea vorbeşte foarte bine engleză, a declarat Ludwik Sobolewski, noul director al Bursei de la Bucureşti.
 
Sursa: Adevarul