eStire.ro

Articol actualizat la: 12 November 2018, 12:26

Lucian Anghel, BVB: Adevărata valoare a listării Romgaz o constituie evaluarea mult mai mare pachetului de acţiuni rămas la stat

Lucian Anghel, BVB: Adevărata valoare a listării Romgaz o constituie evaluarea mult mai mare pachetului de acţiuni rămas la stat

Listarea Romgaz a pus România pe harta investitorilor internaţionali, ceea ce nu e puţin lucru şi nici uşor de realizat, însă marea valoare generată o constituie marea evaluare generată pentru restul pachetului de acţiuni: după ce anul trecut pachetul de 15% era evaluat la 250 de milioane de euro, acum a ajuns la 380 de milioane de euro, a declarat Lucian Anghel, preşedintele Consiliului de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti (BVB).


"Foarte puţini realizează ce s-a realizat de fapt. În urmă cu un an, media pentru evaluarea a 15% din Romgaz era 250 de milioane de euro. Marea valoare generată este valoarea restului de pachet deţinut de către stat, care este acum cu câteva sute de milioane de euro mai valoroasă decât era înainte", a afirmat Anghel.
 
Acţiunile Romgaz au debutat astăzi pe bursele de la Bucureşti şi Londra. Statul român a vândut 15% din titlurile pe care le deţinea, astfel că acum mai deţine 70%. Un alt pachet de 15% este controlat de către Fondul Proprietatea.
 
Anghel a mai afirmat că este "convins" că viitoarele listări realizate de către stat vor avea acelaşi succes. 

Autorităţile au în plan pentru anul viitor listarea a 51% din Electrică, 15% din Hidroelectrica şi 15% din Complexul Energetic Oltenia. Cele trei companii sunt înscrise în scrisoarea asumată cu Fondul Monetar Internaţional.
Sursa: Adevarul