eStire.ro

Articol actualizat la: 04 December 2018, 20:11

Orice proiect IT&C mai mare de 2,5 milioane trebuie să fie avizat de un comitet în care va fi şi SRI

Orice proiect IT&C mai mare de 2,5 milioane trebuie să fie avizat de un comitet în care va fi şi SRI

Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţiilor va trece toate proiectele din IT&C care trec peste valoarea de 2,5 milioane de lei printr-un comitet tehnico-economic din care va face parte şi Serviciul Român de Informaţii.

Acesta va aviza proiectele de informatizare a instituţiilor publice în vederea asigurării interoperabilităţii sistemeor informatice, dar şi pentru descoperirea posibilelor vulnerabilităţi informatice, anunţă hotnews.ro.

Hotărârea de Guvern a fost aprobată pe 27 noiembrie şi publicată miercuri în Monitorul Oficial.

Dan Nica a menţionat că prezenţa SRI într-un astfel de comitet e necesară pentru că în perioada următoare nu se vor mai aproba proiecte majore IT fără o componentă de securitate cibernetică.

Acest comitet va contribui la direcţiile strategice pentru Agenda Digitală 2020, va aviza strategii de informatizare ale instituţiilor publice şi proiectele care implică soluţii IT&C pentru care se solicită garanţii guvernamentale.

Din comisie vor face parte ministrul Dan Nica, un reprezentant al cancelariei prim-ministrului, ministerul dezvoltării regionale, ministerul finanţelor, ministerul educaţiei, ministerul fondurilor europene, SRI, Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice.

Citeşte mai multe despre Dan Nica

Dan Nica, ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, a declarat în studioul Adevărul Live că România nu mai suferă de un exod al creierelor în domeniul IT şi a salutat implicarea unor companii chineze, cum ar fi Huawei şi ZTE, în dezvoltarea mediului concurenţial din ţara noastră.

Miniştrii români, prezenţi marţi la Forumul economic China-Europa Centrală şi de Est, au vorbit marţi, în studioul Adevărul de la Palatul Parlamentului, despre importanţa atragerii de investiţii chineze în România şi despre proiectele din energie, infrastructură, agricultură şi turism pe care ţara noastră le-ar putea dezvolta în parteneriat cu China.

Prezent la ministudioul adevarul.ro de la Forumul Româno-Chinez, ministrul comunicaţiilor şi societăţii informaţionale, Dan Nica, a ţinut să felicite adevarul.ro pentru premiera realizată astăzi: transmisia în direct a evenimentului pe şase canale simultane.

Ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Dan Nica a susţinut un discurs în cadrul formului China-România, în care a explicat de ce companiile străine din domeniul IT&C ar trebui să facă investiţii în România.

 

Sursa: Adevarul