eStire.ro

Articol actualizat la: 20 January 2018, 17:50

Doi români participă la Forumul de la Davos, eveniment care reuneşte elitele economiei şi şefi de stat sau de guvern din toată lumea

Doi români participă la Forumul de la Davos, eveniment care reuneşte elitele economiei şi şefi de stat sau de guvern din toată lumea

Cei mai puternici oameni din lume se reunesc în aceste zile în luxoasa staţiune de schi Davos, având ca temă generală de discuţii economia, politica şi societatea într-o lume transformată de criză. În perioada 22-25 ianuarie are loc Forumul Economic Mondial de la Davos, eveniment la care sunt aşteptaţi peste 2.500 de participanţi din 100 de state. Printre aceştia, sunt şi doi români.

Printre cei peste 1.500 de oameni de afaceri de top, peste 40 de şefi de stat sau de guvern din toată lumea care sunt aşteptaţi să sosească în aceste zile la Davos, se numără şi doi români: premierul Victor Ponta şi Ioana Popescu, profesor la INSEAD, una dintre cele mai puternice şcoli de business la nivel mondial. 
 
Lideri politici şi din mediul de afaceri şi personalităţi vor face schimb de idei în jurul celor mai importante subiecte de pe agenda globală, precum redresarea economiei după criză, consecinţele crizei datoriilor de stat din Europa, adâncirea inegalităţii sociale, ascensiunea clasei de mijloc în Asia, aglomerările urbane sau situaţia politică din Orientul Mijlociu.
 
Invitaţii şi participanţii se vor bucura, ca în fiecare an, de o companie selectă: premierul japonez Shinzo Abe, preşedintele brazilian Dilma Roousseff, preşedintele Băncii Centrale Europene Mario Draghi, guvernatorul Băncii Angliei Mark Carney, directorul general al FMI Christine Lagarde sau preşedintele Băncii Modiale Jim Yong Kim.
 
Întâlnirea din acest an va fi prezidată, pe lângă Schwab, de directorul general al Yahoo, Marissa Mayer, de Jian Jianqing, preşedintele Industrial and Commercial Bank of China, şi de CEO-ul grupului farmacecutic Novartis, Joseph Jimenez.
 
Printre vorbitori se vor număra premierul britanic David Cameron, omologul său australian Tony Abbot, şeful guvernului italian, Enrico Letta, preşedintele Mexicului Enrique Pena Nieto şi preşedintele sud-coreean Park Geun Hye, potrivit lui Schwab, care a precizat că Angela Merkel, reconfirmată recent pentru cel de-al treilea mandat de cancelar al Germaniei, nu va participa în acest an la eveniment.

Mai puteţi citi: 

Politicienii se ceartă, bogaţii prosperă iar poporul sărăceşte. Decalajul între bogaţi şi săraci se agravează şi devine principalul risc cu care se va confrunta omenirea în următorii 10 ani. „Oamenii nu mai pot pur si simplu sa suporte“ este avertismentul Forumului Economic Mondial ce a început ieri în Elveţia. Dragi politicieni, se aude?

Cei mai bogaţi 85 de oameni din lume au averi cât jumătate din populaţia planetei. Cei mai bogaţi 85 de oameni din lume au acumulat avere cât jumătate din populaţia globului, potrivit organizaţiei Oxfam, care subliniează adâncirea inegalităţii sociale într-un raport publicat înainte de întâlirea anuală a Forumului Economic Mondial, la Davos, Elveţia.

 
 
Sursa: Adevarul