eStire.ro

Articol actualizat la: 12 November 2018, 17:59

Curs pentru copii despre urşii bruni cu păpuşi, la Muzeul Antipa

Curs pentru copii despre urşii bruni cu păpuşi, la Muzeul Antipa

Muzeul Naţional de Istorie Naturală “Grigore Antipa” organizează, duminică dimineaţa, o conferinţă dedicată urşilor bruni din România, cu păpuşi de tip „Muppets”, destinat preşcolarilor şi şcolarilor, se arată într-un comunicat de presă.

Conferinţa „Moş Martin” cu păpuşi începe la ora 11:00 pe 17 noiembrie, în incinta Muzeului Antipa şi va fi, de fapt, un dialog activ între copiii prezenţi în sală şi Marina Bliderişanu, muzeograf, şi cei doi asistenţi ai săi, Dodi şi Roni.

Dodi este un urs polar căruia îi dă viaţă Ana-Maria Cucută, iar Roni este prietenul său vorbăreţ, însufleţit de Ramona Vornicu, reprezentantă a Uninvented Theatre.

După o călătorie de doi ani prin habitatele Terrei, neînfricaţii „exploratori” Dodi şi Roni se întorc pentru a împărtăşi copiilor descoperirile lor extraordinare din lumea plantelor şi a animalelor. Simpaticul ursuleţ Dodi şi vorbăreţul lui prieten, Roni, îi aşteaptă pe copiii cu vârste cuprinse între 4 şi 10 ani la o întâlnire cu Marina şi Moş Martin.

Înscrierea participanţilor se poate face în limita a 70 de locuri la telefon: 021.305.60.31 sau pe e-mail: florentinap@antipa.ro  Participarea la eveniment se face pe bază de bilet: 10 ron/copil şi 20 ron/adult.

Conferinţa este organizată de Muzeul Antipa împreună cu Uninvented Kids, care face parte din compania Uninvented Theatre.
 


„Săptămâna fără calculator” pentru elevi, la Muzeul Satului din Capitală

Elevii şi preşcolarii care îşi doresc să înveţe tainele meşteşugurilor populare pot să participe la "Săptămâna fără calculator", parte a programului "Vacanţă la Muzeul Satului", care se va desfăşura în vacanţa intertrimestrială a elevilor din ciclul primar, în perioada 4 - 8 noiembrie.

Lăsaţi copiii să citească!!!

Biblioterapia sau despre cum o carte bună valorează pentru adulţi mai mult decât un pumn de antidepresive iar pentru copiii generaţiei digitale constituie una dintre metodele esenţiale pentru a le construi o educaţie reală şi durabilă.

Sursa: Adevarul