eStire.ro

Actualizat la: 22 Mai 2018, 12:54

Scoala

Afla cele mai noi stiri din Scoala numai pe eStire.ro.

 • Ţările din care se întorc anual aproape 5.000 de copii în şcolile româneşti

  Ţările din care se întorc anual aproape 5.000 de copii în şcolile româneşti - Scoala
  • 22 Ianuarie 2014, 20:08
  Criza din Europa trimite înapoi acasă aproape 5.000 de elevi români anual, din clasa zero până la liceu, copii care trebuie reintegraţi în sistemul educaţional autohton. Cei mai mulţi revin din Italia, Spania şi Grecia, iar cei mai puţini din statele nordice.
 • Sindicaliştii de la „Spiru Haret” au pichetat sediul Ministerului de Finanţe

  Sindicaliştii de la „Spiru Haret” au pichetat sediul Ministerului de Finanţe - Scoala
  • 21 Ianuarie 2014, 11:09
  Peste 50 de sindicalişti de la Federaţia „Spiru Haret” au pichetat, marţi, sediul Ministerului de Finanţe, între orele 11.00 şi 12.30, nemulţumiţi de întârzierea salariilor ca urmare a schimbării procedurilor de întocmire a documentelor de plată.
 • BACALAUREAT 2014 Cum vor fi subiectele la probele scrise şi orale. Calendarul simulărilor şi al examenelor

  BACALAUREAT 2014 Cum vor fi subiectele la probele scrise şi orale. Calendarul simulărilor şi al examenelor - Scoala
  • 20 Ianuarie 2014, 20:09
  Elevii de clasa a XII-a care vor da la vară examenul de Bacalaureat 2014 pot consulta pe site-ul Ministerului Educaţiei modelele de subiecte pentru toate materiile la care vor fi testaţi: română, matematică, istorie, limbi străine, biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, psihologie sau sociologie. În premieră, la simulările din martie vor participa şi elevii de clasa a XI-a. Examenele încep pe 10 iunie.
 • BACALAUREAT 2014 Modelele de subiecte pentru proba de Limbă Străină

  BACALAUREAT 2014 Modelele de subiecte pentru proba de Limbă Străină - Scoala
  • 20 Ianuarie 2014, 20:05
  Elevii de clasa a XII-a care vor da la vară examenul de Bacalaureat 2014 pot consulta pe site-ul Ministerului Educaţiei modelele de subiecte pentru toate materiile la care vor fi testaţi în scris: română, matematică, istorie, biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, psihologie sau sociologie. Iată variantele cu subiecte pentru proba de Limbi Străine.
 • BACALAUREAT 2014 Modelele de subiecte pentru proba la alegere

  BACALAUREAT 2014 Modelele de subiecte pentru proba la alegere - Scoala
  • 20 Ianuarie 2014, 19:04
  Elevii de clasa a XII-a care vor da la vară examenul de Bacalaureat 2014 pot consulta pe site-ul Ministerului Educaţiei modelele de subiecte pentru toate materiile la care vor fi testaţi în scris: română, matematică, istorie, biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, psihologie sau sociologie. Iată variantele pentru proba la alegere a profilului.
 • EVALUAREA NAŢIONALĂ 2014 Cum vor fi subiectele la Română şi la Matematică. Calendarul simulărilor şi examenelor

  EVALUAREA NAŢIONALĂ 2014 Cum vor fi subiectele la Română şi la Matematică. Calendarul simulărilor şi examenelor - Scoala
  • 20 Ianuarie 2014, 17:36
  Elevii de clasa a VIII-a care vor da la vară examenul de Evaluare Naţională 2014 pot consulta pe site-ul Ministerului Educaţiei modelele de subiecte la Română şi la Matematică, precum şi soluţiile propuse de experţii ministerului. Simulările au loc în februarie, iar examenele încep pe 23 iunie. Noutatea de anul acesta este că notele de la acest examen naţional vor reprezenta 75% din media de admitere la liceul dorit, faţă de 50%, în 2013.
 • EVALUAREA NAŢIONALĂ 2014 Modelul de subiecte şi rezolvarea la Matematică

  EVALUAREA NAŢIONALĂ 2014 Modelul de subiecte şi rezolvarea la Matematică - Scoala
  • 20 Ianuarie 2014, 17:09
  Elevii de clasa a VIII-a care vor da la vară examenul de Evaluare Naţională 2014 pot consulta pe site-ul Ministerului Educaţiei modelele de subiecte la Română şi la Matematică, precum şi soluţiile propuse de experţii ministerului. Iată varianta de subiect de la a doua probă - Matematică.
 • BACALAUREAT 2014 Modelul de subiecte pentru Istorie

  BACALAUREAT 2014 Modelul de subiecte pentru Istorie - Scoala
  • 20 Ianuarie 2014, 17:05
  Elevii de clasa a XII-a care vor da la vară examenul de Bacalaureat 2014 pot consulta pe site-ul Ministerului Educaţiei modelele de subiecte pentru toate materiile la care vor fi testaţi în scris: română, matematică, istorie, biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, psihologie sau sociologie. Iată varianta cu subiectele pentru examenul la Istorie.
 • EVALUAREA NAŢIONALĂ 2014 Modelul de subiecte şi rezolvarea la Română

  EVALUAREA NAŢIONALĂ 2014 Modelul de subiecte şi rezolvarea la Română - Scoala
  • 20 Ianuarie 2014, 17:01
  Elevii de clasa a VIII-a care vor da la vară examenul de Evaluare Naţională 2014 pot consulta pe site-ul Ministerului Educaţiei modelele de subiecte la Română şi la Matematică, precum şi soluţiile propuse de experţii ministerului. Iată varianta de subiect de la prima probă - Româna.
 • BACALAUREAT 2014 Modelele de subiecte pentru Matematică

  BACALAUREAT 2014 Modelele de subiecte pentru Matematică - Scoala
  • 20 Ianuarie 2014, 16:26
  Elevii de clasa a XII-a care vor da la vară examenul de Bacalaureat 2014 pot consulta pe site-ul Ministerului Educaţiei modelele de subiecte pentru toate materiile la care vor fi testaţi în scris: română, matematică, istorie, biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, psihologie sau sociologie. Iată variantele pentru examenul la Matematică.
 • Întârzierea salariilor îi scoate din nou pe dascăli în stradă

  Întârzierea salariilor îi scoate din nou pe dascăli în stradă - Scoala
  • 20 Ianuarie 2014, 16:09
  În jur de 100 de sindicalişti de la Federaţia „Spiru Haret” pichetează, marţi, sediul Ministerului de Finanţe, nemulţumiţi că plata salariilor se face cu întârziere, din cauza ordinului prin care au fost schimbate procedurile de întocmire a documentelor.
 • Mesajul liderilor sindicali pentru profesori: nu le mai cereţi bani părinţilor pentru programul „Şcoala altfel”!

  Mesajul liderilor sindicali pentru profesori: nu le mai cereţi bani părinţilor pentru programul „Şcoala altfel”! - Scoala
  • 20 Ianuarie 2014, 15:57
  Federaţia sindicală „Spiru Haret” le-a cerut luni cadrelor didactice să nu mai cumpere din banii lor cretă şi materiale necesare la clasă, să nu se mai implice în organizarea programului „Şcoala altfel” şi nici să nu le mai ceară bani părinţilor pentru aceste activităţi, pentru că sumele trebuie asigurate de autorităţi.
 • BACALAUREAT 2014 Modelele de subiecte pentru Limba Română

  BACALAUREAT 2014 Modelele de subiecte pentru Limba Română - Scoala
  • 20 Ianuarie 2014, 14:26
  Elevii de clasa a XII-a care vor da la vară examenul de Bacalaureat 2014 pot consulta pe site-ul Ministerului Educaţiei modelele de subiecte pentru toate materiile la care vor fi testaţi în scris: română, matematică, istorie, biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, psihologie sau sociologie. Iată variantele pentru examenul la Română, pentru profilul Uman şi Real.
 • Vicepremierul Dragnea, despre achiziţia microbuzelor şcolare: suntem la contestaţie, nu ştiu când ajung în şcoli

  Vicepremierul Dragnea, despre achiziţia microbuzelor şcolare: suntem la contestaţie, nu ştiu când ajung în şcoli - Scoala
  • 17 Ianuarie 2014, 20:34
  Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat că procedura de achiziţie de microbuze şcolare a depăşit termenul estimat pentru anul 2013, explicând că a ajuns „în buna tradiţie românească” în stadiul contestaţiei la CNSC şi urmează să ajungă probabil la Curtea de Apel. Ca atare, susţine că nu ştie când vor ajunge microbuzele în şcoli.
 • Sindicate: politicienii să decidă dacă mai vor sau nu învăţământ gratuit

  Sindicate: politicienii să decidă dacă mai vor sau nu învăţământ gratuit - Scoala
  • 17 Ianuarie 2014, 13:36
  Federaţia Sindicatelor din Educaţie (FSE) „Spiru Haret” a trimis o scrisoare premierului şi ministrului Educaţiei referitoare la problema subfinanţării constante a învăţământului şi cer liderilor partidelor politice să spună deschis dacă mai susţin sau nu ca învăţământul obligatoriu să fie gratuit.
 • Cercetare ANI pe numele directoarei de la Liceul „Kiriţescu” din Capitală. Directorii de la Şcoala „Sf. Andrei” şi Liceul de balet „Floria Capsali”, demişi

  Cercetare ANI pe numele directoarei de la Liceul „Kiriţescu” din Capitală. Directorii de la Şcoala „Sf. Andrei” şi Liceul de balet „Floria Capsali”, demişi - Scoala
  • 17 Ianuarie 2014, 12:40
  Inspectoratul şcolar a decis concedierea directorilor de la şcoala „Sf. Andrei” şi de la Liceul de balet „Floria Capsali” din Capitală pentru „deficienţe manageriale”. Nu s-a luat nicio măsură la Colegiul economic „Costin Kiriţescu”, unde directoarea ar fi verificată de inspectorii de integritate pe motiv că nu şi-a trecut cele două firme unde e asociată în declaraţia de avere.
 • Elevii de la Kiriţescu, ameninţaţi că nu intră în Bac

  Elevii de la Kiriţescu, ameninţaţi că nu intră în Bac - Scoala
  • 16 Ianuarie 2014, 20:08
  Elevii de la Liceul Economic „Costin Kiriţescu“ din Capitală susţin că profesorii şi conducerea instituţiei le-ar fi cerut să nege acuzaţiile aduse profesoarei filmate în timp ce le cerea bani pentru a motiva absenţele, altfel nu vor intra la examenul de Bac din vară.
 • Premierul Ponta susţine că nu vor mai fi întârzieri în plata salariilor dascălilor

  Premierul Ponta susţine că nu vor mai fi întârzieri în plata salariilor dascălilor - Scoala
  • 16 Ianuarie 2014, 14:03
  Problema întârzierii plăţii salariilor în educaţie a apărut deoarece procedurile europene de întocmire a documentelor pentru astfel de plăţi au fost schimbate, dar nu toată lumea care cunoştea această modificare a avut grijă să o şi aplice în termen util, potrivit premierului Victor Ponta. Acesta a dat asigurări că există fondurile necesare şi nu ar mai trebui să existe întârzieri.
 • Profesori şi elevi de la liceul Kiriţescu, audiaţi joi de Comisia de anchetă. Audieri şi la secţia 6 în cazul învăţătoarei Blându

  Profesori şi elevi de la liceul Kiriţescu, audiaţi joi de Comisia de anchetă. Audieri şi la secţia 6 în cazul învăţătoarei Blându - Scoala
  • 16 Ianuarie 2014, 11:33
  La Liceul „Costin Kiriţescu” din Capitală, profesorii sunt audiaţi joi de Comisia de anchetă, în urma înregistrărilor care au apărut în presă, în care este reclamat sistemul clientelar şi „militar” din instituţie. Eleva care a dat prima filmare a fost chemată în Consiliul Elevilor şi riscă să fie sancţionată pe motiv că a intrat cu telefonul la oră. În paralel, poliţiştii continuă audierile în cazul învăţătoarei Blându, de la Şcoala 10.
 • Codul etic al Ministerului Educaţiei trimite profesorii şpăgari la psiholog

  Codul etic al Ministerului Educaţiei trimite profesorii şpăgari la psiholog - Scoala
  • 15 Ianuarie 2014, 21:05
  Mult trâmbiţatul Cod de etică, ce ar trebui să-i pedepsească pe dascălii care le cer bani părinţilor, prevede de fapt sancţiuni blânde pentru aceştia, una dintre soluţiile găsite de oficiali fiind trimiterea profesorilor la consiliere psihologică.