eStire.ro

Actualizat la: 24 Mai 2018, 04:17

Studii In Strainatate

Afla cele mai noi stiri din Studii in strainatate numai pe eStire.ro

 • GALERIE FOTO Protest paşnic al studenţilor români din Marea Britanie pe Downing Street

  GALERIE FOTO Protest paşnic al studenţilor români din Marea Britanie pe Downing Street - Studii In Strainatate
  • 09 Decembrie 2013, 13:17
  În jur de 500 de studenţi români şi bulgari înregistraţi în universităţile britanice şi-au anunţat prezenţa la un protest care a fost organizat luni, între orele 13.00 şi 15.00 (ora locală), pe 10 Downing Street din Londra, acuzând că sunt discriminaţi de guvernul britanic.
 • 200 de tineri concurează pentru titlul de Studentul Român al Anului în Străinătate

  200 de tineri concurează pentru titlul de Studentul Român al Anului în Străinătate - Studii In Strainatate
  • 05 Decembrie 2013, 15:18
  Aproximativ 200 de studenţi români din toate colţurile lumii, de la unviersităţi de prestigiu precum Massachusetts Institute of Technology (MIT), Stanford, Harvard, Oxford sau Paris-Sorbonne s-au înscris la cele opt categorii ale concursului care va desemna cei mai buni studenţi români de peste hotare, la Gala organizată de Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) din 8 ianuarie.
 • Joburile de viitor pentru absolvenţi. Un studiu american menţine domeniul IT&C pe primul loc până în 2020

  Joburile de viitor pentru absolvenţi. Un studiu american menţine domeniul IT&C pe primul loc până în 2020 - Studii In Strainatate
  • 02 Decembrie 2013, 20:48
  Cele mai bune joburi pentru absolvenţi rămân în domeniul dezvoltării de software, IT&C, marketing sau contabilitate, atât în din punct de vedere al numărului locurilor de muncă vacante, cât şi al salariilor oferite, potrivit unui top realizat de Universitatea din California.
 • FOTO VIDEO Mesajul studenţilor români din străinătate de Ziua Naţională

  FOTO VIDEO Mesajul studenţilor români din străinătate de Ziua Naţională - Studii In Strainatate
  • 01 Decembrie 2013, 20:40
  Mândria de a fi român se simte mai puternic când eşti printre străini. O spun studenţii români plecaţi la universităţi în afara ţării, tineri care au transmis mesaje de solidaritate şi de schimbare în bine a ţării, cu ocazia zilei 1 Decembrie, Ziua Naţională a României. Alături de ei, şi colegii lor străini din toată lumea au spus ”La mulţi ani, România!”.
 • Vânătoarea de genii care au abandonat şcoala

  Vânătoarea de genii care au abandonat şcoala - Studii In Strainatate
  • 29 Noiembrie 2013, 17:35
  Academia informatică „42“, din Franţa, este o instituţie construită în afara normelor tradiţionale, fără profesori, ci cu „organizatori prietenoşi“, care poartă tricouri şi nu cravate.
 • TOP Cele mai bune 10 MBA-uri din lume în funcţie de specializări

  TOP Cele mai bune 10 MBA-uri din lume în funcţie de specializări - Studii In Strainatate
  • 26 Noiembrie 2013, 20:35
  Harvard ocupă primul loc în cinci specializări MBA studiate în cele mai bune şcoli de business din lume, iar alte cinci universităţi sunt în TOP 10 MBA la alte cinci specializări: INSEAD, Kellogg, MIT Sloan, Stanford şi Wharton.
 • Ce specializări au căutat elevii români la târgul de universităţi şi colegii de top „Educaţia în Marea Britanie”

  Ce specializări au căutat elevii români la târgul de universităţi şi colegii de top „Educaţia în Marea Britanie” - Studii In Strainatate
  • 24 Noiembrie 2013, 20:09
  La târgul „Educaţia în Marea Britanie”, organizat de British Council şi Ambasada Marii Britanii în acest weekend la Bucureşti, s-au prezentat elevi de generală sau de liceu, interesaţi să urmeze cursurile unui liceu în Regatul Unit sau care se pregătesc din timp pentru admiterea la o facultate în străinătate. Cei mai mulţi caută specializări cunoscute (business, IT&C), însă există şi tineri care caută ceva special, cum ar fi criminologia.
 • 30 de şcoli şi universităţi britanice vor participa la târgul organizat la Bucureşti de ambasadă şi British Council

  30 de şcoli şi universităţi britanice vor participa la târgul organizat la Bucureşti de ambasadă şi British Council - Studii In Strainatate
  • 21 Noiembrie 2013, 16:06
  În acest weekend are loc, la Hotelul Howard Johnson din Bucureşti, singurul târg educaţional dedicat exclusiv instituţiilor de învăţământ britanice, Expoziţia Educaţia în Marea Britanie (Education UK Exhibition), organizat de Ambasada Marii Britanii la Bucureşti şi de British Council.
 • Elevii români care îşi doresc să studieze în Marea Britanie nu sunt afectaţi de suspendarea împrumuturilor

  Elevii români care îşi doresc să studieze în Marea Britanie nu sunt afectaţi de suspendarea împrumuturilor - Studii In Strainatate
  • 21 Noiembrie 2013, 11:32
  Pe data de 18 noiembrie în publicaţia The Guardian şi pe 19 noiembrie, în publicaţia The Telegraph din Marea Britanie apăreau articole care anunţau “Student loans to Bulgarians and Romanians frozen” – “Împrumuturile pentru studenţii bulgari şi români sunt suspendate”.
 • Au început înscrierile pentru Gala Ligii Studenţilor Români din Străinătate din ianuarie 2014

  Au început înscrierile pentru Gala Ligii Studenţilor Români din Străinătate din ianuarie 2014 - Studii In Strainatate
  • 10 Noiembrie 2013, 17:48
  Studenţii români din străinătate cu rezultate academice şi extra-curriculare de excepţie în anul academic 2012-2013 se pot înscrie online până la 15 noiembrie, pentru a concura la una din cele cinci categorii ale ediţiei din 8 ianuarie 2014 ale Galei Ligii Studenţilor Români din Străinătate (LSRS).
 • Absolvenţi români de universităţi britanice, despre cum e să înveţi şi să te descurci pe cont propriu afară

  Absolvenţi români de universităţi britanice, despre cum e să înveţi şi să te descurci pe cont propriu afară - Studii In Strainatate
  • 03 Noiembrie 2013, 20:31
  Toamna este anotimpul aplicării pentru admiterea la universităţile străine, în special cele din Marea Britanie, unde admiterea se termină pe 16 ianuarie. Cu ocazia aceasta, Universalio a organizat o conferinţă cu trei absolvenţi de facultăţi britanice care le-au explicat zecilor de elevi prezenţi la evenimentul de sâmbătă de la librăria Humanitas, cum să aplice la studii în Marea Britanie şi la ce să se aştepte în cazul în care sunt acceptaţi.
 • Secretul succesului în educaţia finlandeză. Cât de potrivit este modelul pentru învăţământul românesc

  Secretul succesului în educaţia finlandeză. Cât de potrivit este modelul pentru învăţământul românesc - Studii In Strainatate
  • 03 Noiembrie 2013, 11:06
  Aproape o jumătate de secol de reforme şi o uriaşă investiţie, financiară şi socială, au dus la crearea celui mai performant sistem de educaţie din lume – şcoala finlandeză. „Weekend Adevărul“ a stat de vorbă  cu experţi români şi finlandezi pentru a aduce la lumină secretele acestui model.
 • Sfaturile absolvenţilor români de la universităţi străine de top

  Sfaturile absolvenţilor români de la universităţi străine de top - Studii In Strainatate
  • 01 Noiembrie 2013, 20:30
  Tinerii interesaţi să afle cum pot învăţa la instituţii de învăţământ superior din străinătate sunt aşteptaţi sâmbătă, la ora 17.00, în librăria Humanitas de la parcul bucureştean Cişmigiu, în cadrul evenimentului „De la Bucureşti la Cambridge: Cum devii student la o universitate de top”, organizat de Universalio, parte din Educativa Group.
 • Topul mondial al universităţilor după angajabilitatea absolvenţilor

  Topul mondial al universităţilor după angajabilitatea absolvenţilor - Studii In Strainatate
  • 31 Octombrie 2013, 17:33
  Absolvenţii universităţilor Oxford, Harvard, Cambridge, Stanford şi MIT au cele mai mari şanse de angajare după ce termină facultatea decât absolvenţii celorlalte universităţi, potrivit unui top realizat de firma franceză de consultanţă Emerging, în care nu figurează nicio universitate din România.
 • ANALIZĂ Ţările unde pot învăţa cel mai bine copiii imigranţilor

  ANALIZĂ Ţările unde pot învăţa cel mai bine copiii imigranţilor - Studii In Strainatate
  • 27 Octombrie 2013, 16:24
  O analiză publicată de Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD) arată că Australia, Canada, Israel şi SUA, state unde în jur de un sfert dintre studenţi provin din familii de imigranţi, oferă cele mai bune şanse de integrare în sistemul de educaţie pentru cei veniţi de peste hotare.
 • Românii visează la şcoala elitelor în economie: London School of Economics

  Românii visează la şcoala elitelor în economie: London School of Economics - Studii In Strainatate
  • 27 Octombrie 2013, 10:24
  London School of Economics, care a dat 16 laureaţi Nobel şi a treia universitate pe profil economic din lume, după MIT şi Harvard, a venit în România, luna aceasta, pentru a-i atrage pe tinerii noştri la studii.
 • RIUF 2013 China, o atracţie exotică pentru studenţii români

  RIUF 2013 China, o atracţie exotică pentru studenţii români - Studii In Strainatate
  • 20 Octombrie 2013, 19:50
  Pe an ce trece, tot mai mulţi studenţi români se orientează spre străinătate, în special spre Marea Britanie şi ţările scandinave, însă, au apărut şi noi destinaţii care pot să-i atragă pe studenţi cum ar fi China, unde, dacă eşti un student eminent, poţi beneficia de burse integrale care îţi asigură atât plata taxelor, cât şi costurile de trai.
 • 7 universităţi din top 50 vin la RIUF în weekend

  7 universităţi din top 50 vin la RIUF în weekend - Studii In Strainatate
  • 18 Octombrie 2013, 07:39
  Harvard, Stanford şi Cambridge sunt doar câteva dintre universităţile străine de top care au venit cu oferte de studiu pentru tinerii români în acest weekend, la Târgul RIUF, cel mai mare târg internaţional de universităţi. În total, la eveniment sunt prezente peste 70 de universităţi de pe patru continente (Europa, SUA, Asia şi Australia).
 • RIUF 2013 Care sunt cele mai populare destinaţii de studiu ale români şi ce ar trebui să ştie despre ele

  RIUF 2013 Care sunt cele mai populare destinaţii de studiu ale români şi ce ar trebui să ştie despre ele - Studii In Strainatate
  • 16 Octombrie 2013, 17:25
  Destinaţiile preferate de tinerii români care pleacă la studii în străinătate sunt în primul rând Marea Britanie, urmată de Danemarca, unde studiile sunt gratis, Olanda şi apoi Suedia. Studenţii preferă aceste ţări în principal fiindcă se predă în limba engleză şi pentru că au universităţi prestigioase care oferă specializari adaptate cerinţelor pieţei muncii de azi, spun specialiştii.
 • RIUF 2013: Universităţile de top vin la Bucureşti

  RIUF 2013: Universităţile de top vin la Bucureşti - Studii In Strainatate
  • 16 Octombrie 2013, 10:46
  7 universităţi din top 50 mondial vin în acest week-end la RIUF, the Romanian International University Fair, cel mai mare târg internaţional de universităţi. La Bucureşti pe 19-20 octombrie, la Sala Palatului, tinerii români pot discuta cu reprezentanţii instituţiilor din străinătate despre ce înseamnă să fii student la o facultate renumită.