eStire.ro

Articol actualizat la: 21 November 2018, 16:06

30 de şcoli şi universităţi britanice vor participa la târgul organizat la Bucureşti de ambasadă şi British Council

30 de şcoli şi universităţi britanice vor participa la târgul organizat la Bucureşti de ambasadă şi British Council

În acest weekend are loc, la Hotelul Howard Johnson din Bucureşti, singurul târg educaţional dedicat exclusiv instituţiilor de învăţământ britanice, Expoziţia Educaţia în Marea Britanie (Education UK Exhibition), organizat de Ambasada Marii Britanii la Bucureşti şi de British Council.

Peste 50 de reprezentanţi ai universităţilor şi şcolilor britanice sunt aşteptaţi la târgul ”Educaţia în Marea Britanie” în zilele de 23 şi 24 noiembrie, între orele 11:30 – 18:00 sâmbătă şi între 10:00-17:00 duminică, împreună cu specialişti în domeniul educaţiei internaţionale din România care vor contribui la seminariile de dezvoltare personală, conferinţele şi prezentările organizate în cadrul expoziţiei.

Intrarea la târg este liberă.

În cadrul evenimentul va avea loc şi conferinţa „Internaţionalizarea Educaţiei: Studiile în Marea Britanie şi întoarcerea acasă” organizată de Liga Studenţilor Români din Străinătate în parteneriat cu British Council. Aceasta se va desfăşura în data de 23 noiembrie şi va reuni factori de decizie şi experţi în domeniul educaţiei, elevi, studenţi, cadre didactice, absolvenţi ai unor universităţi britanice cu reuşite importante în carieră, precum şi reprezentanţi ai sectorului neguvernamental şi ai mediului de afaceri.

Prima parte a conferinţei se va concentra asupra studiului în Marea Britanie şi a dezvoltării parteneriatelor româno-britanice la nivel universitar, iar a doua parte va aborda subiectul întoarcerii acasă, al oportunităţilor de carieră din România şi va include prezentări din partea unor manageri români de succes. Participarea la conferinţă se face pe baza de invitaţie.

Prezentări şi consiliere pentru viitorii studenţi

Tinerii interesaţi să exploreze opţiunile pe care li le oferă universităţile britanice vor putea de asemenea să discute în cadrul expoziţiei cu consilierii EDMUNDO şi UNIVERSALIO. La standul şi prezentarea EDMUNDO, vizitatorii vor putea afla de la consilieri despre sprijnul pe care îl pot obţine în procesul de aplicare la o universitate britanică, iar la evenimentul UNIVERSALIO de duminică, ei vor putea descoperi poveştile absolvenţilor unor universităţi de top din Marea Britanie.

Universităţile britanice expozante vor avea şi un program de prezentări pe temele: angajabilitatea proaspeţilor absolvenţi într-un mediu economic extrem de competitiv, avantajele de a studia Marketing şi Business în Marea Britanie şi impactul industriilor creative în economia Marii Britanii.  

Unele dintre universităţi vor face admitere pe loc, în cadrul evenimentului, în funcţie de performanţele candidaţilor.

De asemenea, va avea loc şi o conferinţă organizată de British Council împreună cu Asociaţia Liderii Mileniului Trei, care va aduce în discuţie bacalaureatul internaţional, ca o nouă abordare a strategiei pentru internaţionalizarea curriculumului învăţământului preuniversitar din România.  
 


Împrumuturile care acoperă costurile de trai pentru studenţii români şi bulgari, suspendate în Marea Britanie

Studenţii români şi bulgari care au cerut împrumuturi statului britanic pentru acoperirea costurilor de trai şi nu au putut dovedi că sunt rezidenţi în Regatul Unit în ultimii trei ani nu vor primii bani, în conformitate cu legea. Secretarul de stat pentru universităţi, David Willets, a anunţat că aceste împrumuturi vor fi suspendate pentru studenţii români şi bulgari, dar nu va fi oprită finanţarea pentru taxele de studiu.

Vânătoarea Datornicilor: Studenţii români datorează peste un milion de lire sterline guvernului Marii Britanii

Studenţii români datorează în jur de un milion de lire sterline Guvernului britanic, bani împrumutaţi pentru taxele de studiu şi nerambursaţi în ultimii cinci ani, sumă ce plasează România pe locul 11 în topul statelor rău-platnice din Uniunea Europeană. Britanicii îi vor da în judecată.

VIDEO INTERVIU Profesorul englez care pregăteşte elite româneşti

În ultimii 10 ani, profesorul britanic Simon Parker a ajutat peste 40 de elevi români să obţină un loc la universităţile de top din Marea Britanie şi SUA, tineri talentaţi care ar putea schimba destinul României.

Poveştile elevilor români acceptaţi la universităţile din Marea Britanie

Mii de elevi iau calea străinătăţii şi se înscriu la universităţi străine, unii se întorc, alţii vor un trai mai bun peste hotare. Unsprezece studenţi români admişi la instituţii de învăţământ britanice precum Cambridge, Oxford, University College London, Exeter University sau Lancaster University au fost felicitaţi personal de Excelenţa Sa Martin Harris, ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, la începutul lunii, înainte să plece la studii.

Topul celor mai ieftine 12 universităţi din Marea Britanie

„The Telegraph“ a realizat un top al celor mai ieftine universităţi din Marea Britanie, stat în care taxele universitare s-au triplat de la 3.300 de lire la 9.000 de lire sterline (10.400 de euro), anul trecut. Costurile studiilor sunt printre cele mai mari din Europa, ceea ce a stârnit nemulţumiri în rândul studenţilor şi a dus la o scădere de 13% a numărului de studenţi britanici care aplică la universitate.

VIDEO Adevărul Live: La ce universităţi străine mai pot aplica absolvenţii români anul acesta. Marea Britanie, Danemarca şi Olanda, în topul preferinţelor

Mulţi absolvenţi de liceu se gândesc la studii în străinătate, o alternativă aleasă mai ales de elevii de top. Olanda, Marea Britanie şi Danemarca sunt doar câteva dintre destinaţiile unde mai pot aplica tinerii anul acesta, însă tot acum încep pregătirile pentru admiterea din 2014. Despre oferta completă, paşii pentru a intra la o universitate străină şi motivele celor deja plecaţi acolo s-a discutat, marţi, la Adevărul Live.

Sursa: Adevarul