eStire.ro

Articol actualizat la: 18 October 2018, 07:39

7 universităţi din top 50 vin la RIUF în weekend

7 universităţi din top 50 vin la RIUF în weekend

Harvard, Stanford şi Cambridge sunt doar câteva dintre universităţile străine de top care au venit cu oferte de studiu pentru tinerii români în acest weekend, la Târgul RIUF, cel mai mare târg internaţional de universităţi. În total, la eveniment sunt prezente peste 70 de universităţi de pe patru continente (Europa, SUA, Asia şi Australia).

Târgul va putea fi vizitat sâmbătă (19 octombrie), între 10:00 - 17:00 şi duminică (20 octombire), între 10:00 - 16:30, la Sala Palatului. Pe 22 octombrie RIUF ajunge şi la Constanţa, iar pe 24 octombrie la Timişoara.

Pe parcursul celor două zile, reprezentanţi de la Harvard, Stanford,Cambridge, King’s College London, Hong Kong University of Science and Technology, University College London şi Imperial College London vor avea sesiuni de prezentare despre ce înseamnă să fii student la o universitate de top din lume, cât sunt taxele de şcolarizare, ce posibilităţi de finanţare au, programele disponibile şi procesul de aplicare spun reprezentanţii EDUCATIVA Group, cei care organizează RIUF.

Destinaţiile preferate de tinerii români care pleacă la studii în străinătate sunt în primul rând Marea Britanie, urmată de Danemarca, unde studiile sunt gratis, Olanda şi apoi Suedia. „Majoritatea aleg Marea Britanie şi ţările scnadinave fiindcă se poate studia în limba engleză, pe care o stăpânesc foarte bine.

În Statele Unite pleacă de obicei studenţi foarte focusaţi într-o anumită direcţie. Sunt două categorii de studenţi aici: cei care îşi permit să plătească taxele de peste 15.000 de dolari (11.000 euro), uneori mai mari de 25.000 de dolari (18.400 de euro), sau cei care sunt foarte bine pregătiţi şi pot obţine o bursă Fullbright. SUA nu este singura ţară care are asemenea taxe, în Elveţia se poate ajunge şi la 40.000 de euro pe an”, precizează Cristina Voinea, consilier Edmundo la EDUCATIVA.

De altfel, 24 de universităţi şi instituţii prezente la RIUF vor oferi burse, al căror cuantum total se ridică la peste 500.000 de Euro. Bursele pornesc de la 1.000 de lire pe an (aproximativ 1.200 de euro) şi pot ajunge chiar la peste 60.000 de dolari (aproximativ 45.000 de euro) pentru un program de MBA în Statele Unite.

Sursa: Adevarul