eStire.ro

Articol actualizat la: 26 November 2018, 20:35

TOP Cele mai bune 10 MBA-uri din lume în funcţie de specializări

TOP Cele mai bune 10 MBA-uri din lume în funcţie de specializări

Harvard ocupă primul loc în cinci specializări MBA studiate în cele mai bune şcoli de business din lume, iar alte cinci universităţi sunt în TOP 10 MBA la alte cinci specializări: INSEAD, Kellogg, MIT Sloan, Stanford şi Wharton.

Compania de consultanţă internaţională QS, care ierarhizează anual universităţile lumii, a publicat marţi topul celor mai bune şcoli de business, analizând cele 200 de programe de tip MBA ai căror absolvenţi sunt căutaţi de marile companii mondiale.

Harvard, Stanford, INSEAD (Franţa şi Singapore) şi London Business School au fost cotate de angajatorii din lume drept cele mai bune şcoli care oferă MBA-uri, arată raportul QS Global 200 Business Schools, lansat marţi.

Specialiştii QS au realizat şi un top al celor mai bune programe de MBA în funcţie de specializări, alegând 10 astfel de domenii studiate în prezent: Finanţe, Antreprenoriat, Inovare, Marketing, Management operaţional, Strategie, Management Internaţional, Managementul Informaţiei, Responsabilitate Socială şi Leadership.

Top 10 şcoli cu programe MBA, pe fiecare specializare (Sursa: QS Global 200 Business Schools report):

Top 10 MBA - Finanţe:

Top 10 MBA - Antreprenoriat:

Top 10 MBA - Inovare:

Top 10 MBA - Marketing:

Top 10 MBA - Management operaţional:

Top 10 MBA - Strategie:

Top 10 MBA - Management Internaţional:

Top 10 MBA - Managementul Informaţiei:

Top 10 MBA - Responsabilitate Socială:

Top 10 MBA - Leadership:


RAPORT Cele mai bune şcoli de business din lume pentru cei care vor un MBA

Harvard, Stanford, INSEAD (Franţa şi Singapore) şi London Business School au fost cotate de angajatorii din lume drept cele mai bune şcoli care oferă MBA-uri, arată raportul QS Global 200 Business Schools, lansat marţi.

România coboară iar 100 de locuri în Topul Mondial QS al Universităţilor. Patru instituţii apar în clasament

Cele patru mari universităţi din ţară („Al. I. Cuza“ din Iaşi, UBB Cluj-Napoca, Universitatea din Bucureşti şi Universitatea de Vest din Timişoara) au căzut, din nou, cu 100 de locuri, coborând sub poziţia 700, în Topul Mondial QS al Universităţilor, ediţia 2013-2014, publicat marţi.

TOP Cele mai bune 10 oraşe universitare din lume. Paris ocupă primul loc

Compania QS, care a publicat marţi topul mondial al universităţilor, a realizat şi un top 10, respectiv 50 al celor mai bine cotate oraşe la nivel internaţional. Bucureştiul nu apare în clasament, iar Parisul este pe primul loc.

România lipseşte şi din topul celor mai bune universităţi din lume realizat de Times Higher Education

California Institute of Technology rămâne pe prima poziţie în topul mondial World University Rankings realizat de Times Higher Education, care ierarhizează cele mai bune universităţi din lume în funcţie de patru indicatori: calitatea predării, cercetarea, transferul de cunoştinţe şi imaginea pe care o au în lume. Pe locul al doilea, se află, la egalitate,  Harvard şi Oxford. Nicio universitate din România nu figurează în acest top.

Harvard, pe primul loc în clasamentul universităţilor cu cea mai bună reputaţie. România nu figurează deloc în top

Statele Unite ale Americii domină clasamentul universităţilor cu cea mai bună reputaţie din lume realizat anual de de Times Higher Education. Nicio universitate din România nu figurează în topul celor 100 de instituţii de învăţământ superior cel mai bine văzute în lume.

Nicio universitate românească în clasamentul Shanghai 2013. Harvard şi Stanford, clasate pe primele locuri

Nicio universitate românească nu a reuşit să pătrundă în clasamentul Shanghai al universităţilor mondiale, un top aşteptat, dar contestat deopotrivă, dat fiind faptul că pune mai mult accent pe partea de cercetare decât pe predare.

 

 

 

Sursa: Adevarul