eStire.ro

Articol actualizat la: 08 January 2018, 02:48

Dennis Rodman a declarat că „ţine la prietenul său” Kim Jong-un şi a luat apărarea regimului nord-coreean

Dennis Rodman a declarat că „ţine la prietenul său” Kim Jong-un şi a luat apărarea regimului nord-coreean
 

Fostul jucător de baschet Dennis Rodman, aflat la Phenian cu prilejul zilei de naştere a liderului nord-coreean despre care spune că este prietenul său, a avut o reacţie violentă în cadrul unei intervenţii la CNN, în momentul în care a fost întrebat de Kenneth Bae, un american încarcerat în Coreea de Nord.

Fostul star din NBA se află în Coreea de Nord pentru un meci demonstrativ, de ziua lui Kim Jong-un, dar şi pentru a promova baschetul în statul asiatic, acesta venind la Phenian cu mai mulţi foşti jucători din NBA.

Rodman a precizat că „ţine la prietenul său Kim”, luând în acelaşi timp apărarea regimului nord-coreean în ceea ce priveşte cazul Kenneth Bae.

Reacţia de nemulţumire a fostului star din NBA a venit în momentul în care prezentatorul CNN a insistat cu întrebările privind posibila intervenţie a lui Rodman pe lângă Kim Jong-un în sprijinul eliberării lui Kenneth Bae, un american acuzat de nord-coreeni că ar vrut să ajute la răsturnarea guvernului de la Phenian.

Replica fostului jucător din NBA a fost una pe un ton dur subliniind faptul că Bae a a încălcat legea: „Voi înţelegeţi ce a făcut Kenneth Bae în această ţară?”. Rodman a continuat dialogul punctând faptul că vizita sa este una de promovare a baschetului.

Fostul jucător al echipei Chicago Bulls se află la a treia vizită în Coreea de Nord, de fiecare dată Rodman fiind criticat de presa americană de apropierea de care dă dovadă faţă de liderul de la Phenian. Î

n ultima sa vizită, jucătorul de baschet a încercat să-l determine pe Kim Jong-un să-l elibereze pe Bae, dar eforturile sale nu au avut sorţi de izbândă.

Sursa: Adevarul