eStire.ro

Articol actualizat la: 06 January 2018, 17:35

Dennis Rodman, în Coreea de Nord pentru celebrarea zilei de naştere a dictatorului Kim Jong-Un

Dennis Rodman, în Coreea de Nord pentru celebrarea zilei de naştere a dictatorului Kim Jong-Un
 

Fostul star american al baschetului Dennis Rodman şi-a reafirmat luni, la Beijing, prietenia faţă de liderul nord-coreean Kim Jong-Un, pe care a promis să nu-l supere abordând problema represiunii în Coreea de Nord, relatează AFP. Rodman este însoţit de mai mulţi foşti jucători de baschet şi urmează să participe miercuri la un meci de gală cu ocazia zilei de naştere a lui Kim Jong-un.

Dennis Rodman, care întreţine o relaţie pesonală cu Kim Jong-un, cunoscut drept un pasionat de baschet şi în special al echipei Chicago Bulls, se află la cea de-a patra vizită în Coreea de Nord.

El a declarat că speră ca această nouă vizită să permită „deschiderea uşilor” pentru a “discuta anumite subiecte”.

„Nu vreau să stau în faţa lui şi să spun: «Ei, prietene, ceea ce faci nu este bine»”, a declarat fosta vedetă NBA unui grup de jurnalişti prezenţi pe aeroportul din Beijing.

„Nu ar fi bine să acţionez astfel. Mai întâi de toate, el este prietenul meu”, a adăugat fostul jucător de la Chicago Bulls. „Îl plac”, a adăugat el, referindu-se la liderul nord-coreean, care a ameninţat săptămâna trecută cu un “dezastru nuclear” în peninsula coreană, în cazul unui nou război.

Într-un mesaj transmis la televiziunea naţională cu ocazia Anului Nou, Kim Jong-un a făcut, de asemenea, referire la execuţia unchiului său, Song-thaek, considerat unul dintre cei mai influenţi reprezentanţi ai regimului de la Phenian, pe care l-a calificat drept „gunoi”.

Fosta vedetă a baschetului american, cunoscut atât pentru comportamentul excentric, tatuajele şi vopsirea părului în mai multe culori, cât şi pentru cele cinci titluri în NBA, a efectuat trei vizite la Phenian în 2013.

După ultima vizită la Phenian, în decembrie, Dennis Rodman a declarat că nu s-a întâlnit cu liderul nord-coreean Kim Jong-un, dar a promis că „va veni să-l revadă”.

Mai multe pe aceeaşi temă

Un influent om politic din Coreea de Sud doreşte armament nuclear pentru ţara sa: „Împotriva armelor nucleare, numai armele nucleare pot garanta pacea“

Unul dintre cei mai influenţi oameni politici din Coreea de Sud a declarat marţi că ţara sa ar trebui să îşi dezvolte propria apărare nucleară pentru a descuraja Coreea de Nord

Coreea de Nord pune la încercare răbdarea lui Obama. De ce refuză liderul SUA să răspundă provocărilor

Actul de sfidare al liderului de la Phenian pune la încercare răbdarea lui Barack Obama care a ales să acţioneze, în cazul unui atac, într-un mod mai dur decât în trecut, dar prin care să evite declanşarea unui război.

Cum s-au pregătit vecinii Coreei de Nord de ziua Z

Coreea de Nord ar fi finalizat pregătirile pentru lansarea unei rachete balistice, care ar putea fi efectuată, astăzi, relatează agenţia de presă Yonhap, citând o sursă din serviciile de informaţii sud-coreene

VIDEO Paznicii dinastiei nord-coreene. Unchiul şi mătuşa care îl aţâţă pe tânărului Kim la acţiunile belicoase ce au pus lumea pe jar

În spatele retoricii agresive ale liderului Phenian s-ar afla, de fapt, un cuplu desemnat de defunctul Kim Jong-Il pentru a asigura continuitatea familiei la putere.

 

Sursa: Adevarul