eStire.ro

Articol actualizat la: 07 December 2018, 16:11

FOTO Shanghai, paralizat de smogul periculos. Autorităţile au pierdut controlul asupra nivelului de poluare

FOTO Shanghai, paralizat de smogul periculos. Autorităţile au pierdut controlul asupra nivelului de poluare
 

Shanghai, cel mai populat oraş din China, mai este recunoscut şi pentru calitatea foarte proastă a aerului, iar situaţia scăpat de sub controlul autorităţilor. Ultima evaluare a agenţiei oficiale de monitorizare a poluării aerului arată că prezenţa particulelor periculoase pentru om a ajuns la nivelul 477, în timp ce limita admisă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii este de cel mult 20.

Reziduurile producţiei industriale, gazele de eşapament şi particulele apărute în urma arderii cărbunilor formează un strat gros de smog ce a fost lăsat să acapareze suprafeţe tot mai mari. Oraşul a devenit un loc periculos pentru oameni, fiecare gură de aer fiind încărcată cu substanţe nocive.

Aerul „extrem de poluat”, după cum se arată pe site-ul oficial al guvernului chinez, supune rezidenţii oraşului la un risc crescut de boli cardiopulmonare. Astfel, chinezilor care locuiesc în zonele afectate de smog le-a fost recomandat să evite pe cât de mult posibil activităţile în aer liber.

În plus, autorităţile din Shanghai au ordonat închiderea şcolilor şi sistarea activităţilor de construcţie, vineri, deoarece oraşul este afectat de unul dintre cele mai grave fenomene de poluare. Vizibilitatea a fost redusă la doar câţiva metri, ceea ce a dus la întârzieri ale curselor aeriene.

 

Cartierul financiar din Shanghai a fost învăluit în ultimele zile într-o ceaţă densă, de culoare gălbuie, ceea ce a redus semnificativ traficul de oameni în zona respectivă. De asemenea, şi numărul de maşini s-a micşorat, iar focurile de artificii şi evenimentele sportive în aer liber au fost interzise.

Sursa: Adevarul