eStire.ro

Articol actualizat la: 13 December 2018, 16:10

Angela Filote va conduce, de la 1 ianuarie 2014, Reprezentanţa Comisiei Europene la Bucureşti

Angela Filote va conduce, de la 1 ianuarie 2014, Reprezentanţa Comisiei Europene la Bucureşti

Angela Filote, fost purtător de cuvânt al comisarului pentru extindere Štefan Füle, va prelua funcţia de şef al Reprezentanţei Comisiei Europene din România, de la 1 ianuarie 2014, potrivit unui comunicat al instituţiei.

Viitoarea şefă a Reprezentanţei Comisiei Europene în România este căsătorită cu Dorian Filote, purtătorul de cuvânt al comisarului european pentru Agricultură, Dacian Cioloş.

În 1993, Angela Filote a fost selectată pentru a configura echipa de presă şi informare a noii reprezentanţe diplomatice a Comisiei Europene în România. În această perioadă, ea s-a ocupat de punerea în aplicare a strategiei de comunicare a Comisiei Europene pentru România.

În 2006, Filote s-a mutat la Ankara, Turcia, unde "a pus în practică experienţa acumulată cu privire la procesul de pre-aderare la Uniunea Europeană, în gestionarea principalului proiect de comunicare al Delegaţiei UE din această ţară", se arată în comunicatul Reprezentanţei.

După misiunea din Turcia, Ulterior a lucrat ca şef-adjunct al Delegaţiei UE din Egipt.

După preluarea mandatului de către actuala echipă a Comisiei Europene, în 2010, Angela Filote a a devenit purtător de cuvânt al comisarului pentru Extindere, Štefan Füle.

Din 2011, Filote lucrează în cadrul Direcţiei Generale pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, unde se ocupă în principal de difuzarea informaţiilor referitoare la Politica Agricolă Comună.

Angela Filote a studiat economie, ştiinţe politice şi afaceri europene. S-a specializat în relaţii internaţionale la Universitatea din Amsterdam.

 

 
Sursa: Adevarul