eStire.ro

Articol actualizat la: 07 January 2018, 04:44

Doi directori ai companiei Goodyear din Franţa, ţinuţi ostatici de muncitori

Doi directori ai companiei Goodyear din Franţa, ţinuţi ostatici de muncitori

Doi directori ai subsidiarei franceze Goodyear au fost ţinuţi luni ostatici de mai mulţi membri de sindicat, angajaţi ai companiei, cu privire la planurile de restructurare ce prevăd închiderea fabricii, informează BBC.

Astfel, directorul de producţie a subsidiarei din Amiens a companiei americane, Michel Dheilly, precum şi şeful resurselor umane, Bernard Glaser nu au avut posibilitatea să părăsească fabrica.   De mai bine de cinci ani de zile, personalul angajat şi directorii fabricii din Franţa încearcă să găsească un plan pentru a reduce pierderile companiei.   Sindicatul care îi reprezintă pe muncitorii francezi face presiuni asupra conducerii pentru a oferi nişte salarii compensatorii mai generoase, în iminenţa unor concedieri masive.   „Directorul şi şeful departamentului de resurse umane au fost reţinuţi. Vor fi ţinuţi ostatici până când nu vom primi garanţii că bonusurile şi salariile compensatorii vor fi disponibile pentru toţi angajaţii”, a spus liderul sindicatului CGT, Mickael Wamen.   Muncitorii francezi au o istorie destul de însemnată cu privire la gesturile lor de a ţine ostatici reprezentaţi ai firmelor. În 2009, şefi ai companiilor 3M, Sony sau Caterpillar s-au confruntat cu situaţii asemănătoare.   Compania americană Goodyear a dat publicităţii un comunicat prin care condamnă gestul muncitorilor francezi.   „Acest tip de acţiune, întodeauna condamnabil, este deosebit de inoportun şi contraproductiv într-un moment în care ar trebui să ne concentram asupra viitorului pe care îl au muncitorii afectaţi de restructurare”, se arată în comunicatul.   În prezent, subsidiara franceză Goodyear are 3.000 de angajaţi, compania anunţându-şi încă de anul trecut intenţia de a închide fabrica din Amiens.

Citeşte şi:

VIDEO 174 de ani de la uimitoarea descoperire a cauciucului vulcanizat. Cum s-a transformat eşecul americanului Goodyear într-o mare invenţie   În urmă cu 174 de ani, inventatorul american Charles Goodyear a descoperit vulcanizarea cauciucului, procedeu prin care acesta devine insensibil la variaţiile de temperatură. Puţini ştiu însă că marea descoperire a luat naştere în urma unui lung şir de eşecuri cu care s-a confruntat părintele cauciucului.   Un industriaş american îi atacă dur pe francezi: „Păstraţi-vă fabrica! Credeţi că suntem proşti? Lucraţi doar trei ore pe zi!”   Şeful companiei de anvelope „Titan International” respinge oferta statului francez de a investi în fabrica Goodyear, printr-o scrisoare care lansează declaraţii dure la adresa ministrului Industriei Franceze Arnaud Montebourg, relatează publicaţia "The Guardian".

 

Sursa: Adevarul