eStire.ro

Articol actualizat la: 13 December 2018, 09:29

Imigranţii europeni care vor ajutoare sociale în Marea Britanie trebuie să treacă de un test cu 100 de întrebări

Imigranţii europeni care vor ajutoare sociale în Marea Britanie trebuie să treacă de un test cu 100 de întrebări

Imigranţii europeni care solicită locuinţe sociale în Marea Britanie vor fi supuşi, începând de vineri, unui test cu 100 de întrebări, prin care britanicii încearcî să vadă de ce nu şi-au găsit un loc de muncă în ţara natală şi cât de bine ştiu limba engleză relatează The Guardian.

Cele 100 de întrebări ale testului au fost stabilite de autorităţile britanice înaintea ridicării restricţiilor pe piaţa muncii pentru români şi bulgari, de la 1 ianuarie 2014, adaugă cotidianul în ediţia electronică, potrivit Mediafax.

Uniunea Europeană insistă asupra libertăţii de circulaţie a lucrătorilor în cadrul UE, însă reprezentanţii executivului din Regatul Unit susţin că au dreptul legal de a chestiona mai intens imigranţii înainte ca aceştia să ceară şi să beneficieze de ajutoare sociale. 

Deja acum ei sunt obligaţi să dovedească faptul că au depus eforturi pentru a-şi găsi de lucru în Marea Britanie înainte să ceată sprijinul statului.

Acum însă imigranţii ”vor trebui să răspundă unor întrebări cu un caracter individual mai pronunţat, să ofere răspunsuri mai detaliate şi să prezinte mai multe dovezi înainte de a primi permisiunea de a solicita ajutoare", susţin reprezentanţii Ministerului britanic al Muncii.

Pentru prima dată, imigranţii vor fi întrebaţi despre eforturile lor de a găsi un loc de muncă înainte de a veni în Marea Britanie şi despre competenţele lor de limbă engleză, respectiv dacă acestea vor reprezenta o barieră în găsirea unui loc de muncă.

"Este foarte important să avem reguli stricte pentru a proteja integritatea sistemului nostru de beneficii. Britanicii au dreptate să fie îngrijoraţi că imigranţii ar trebui să contribuie la (economia) acestei ţări şi nu să fie atraşi aici de sistemul nostru de beneficii sociale", a declarat ministrul britanic al Muncii, Iain Duncan Smith.


Ce trebuie să ştii ca să treci testul pentru cetăţenia britanică

Străinii care doresc să se stabilească permanent în Marea Britanie vor trebui să-şi testeze cunoştinţele referitoare la toate aspectele vieţii britanice, de la comedie, muzică şi cultură, până la istorie, sport şi tehnologie. Examenul pentru obţinerea cetăţeniei va fi mult mai dificil, ca parte a încercărilor guvernului de a reduce migraţia netă, scrie „The Guardian“.

Articol ofensator în „Daily Mail”: românii sunt arestaţi de şapte ori mai des decât britanicii

Cotidianul britanic „Daily Mail” a publicat vineri un nou articol ofensator la adresa românilor, declarând că aceştia sunt arestaţi de şapte ori mai des decât britanicii în Albion, o rată şi mai mare a infracţiunilor fiind posibilă de la 1 ianuarie, moment în care vor fi ridicate restricţiile pentru imigranţii români şi bulgari.

EXCLUSIV VIDEO Cum scorneşte „Daily Mail” ştiri cu invazia românilor. Jurnaliştii britanici au fabricat o poveste cu romi, sărăcie şi „caprele vecinilor”

Jurnaliştii englezi au publicat un articol prin care arată că sătenii din Sacoşu Turcesc aşteaptă ziua de 1 ianuarie 2014 pentru a invada Marea Britanie şi a le sufla locurile de muncă. Povestea din „Daily Mail“ pare un scenariu fabricat la Londra şi doar ilustrat cu feţele românilor.   „Daily Mail“ continuă ofensiva împotriva imigranţilor români: „Din ianuarie, doar capra va mai rămâne în sat”   Cotidianul britanic „Daily Mail” scrie că din ianuarie, momentul în care se vor ridica restricţiile de muncă pentru români, jumătate din populaţia unui sat va pleca în Marea Britanie pentru salarii mai mari şi ajutoare generoase.   Cotidianul „Daily Mail“ „atacă“ din nou. Românii, „drobul de sare“ care ameninţă slujbele britanicilor   Cu două luni înainte de ridicarea restricţiilor de muncă pentru români în Marea Britanie, cotidianul „Daily Mail“ pune din nou gaz pe foc, în stilul caracteristic, şi publică în ediţia sa electronică un amplu articol în care relatează că românii „stau deja la coadă“ pentru a veni să muncească în Anglia.  

 

Sursa: Adevarul