eStire.ro

Articol actualizat la: 08 January 2018, 00:53

Prăbuşire a unui elicopter în Anglia. Autorităţile anunţă că este probabil ca patru persoane să fi murit în urma accidentului

Prăbuşire a unui elicopter în Anglia. Autorităţile anunţă că este probabil ca patru persoane să fi murit în urma accidentului

Autorităţile de poliţie engleze au anunţat că în urma prăbuşirii unui elicopter în zona Cley pe coasta de est a Angliei este probabil ca patru persoane să fi murit.

Elicopterul s-a prăbuşit în zona Cley, nordul Norfolkului, pe coasta de est a Angliei. Serviciile de urgenţă au ajuns la locul accidentului, izolând zona pe un perimetru de 400 de metri.

Elicopterul prăbuşit este un HH-60G Pave Hawk, al bazei RAF Lakenheath din Suffolk - a forţelor armate americane, potrivit unui cuvânt al al USAF, cel care a afirmat că de obicei la bordul elicopterului fiind patru persoane.

În prezent, în Marea Britanie condiţiile meteorologice nu sunt potrivite pentru transportul aerian, rafalele de vânt puternice şi ploile torenţiale creând probleme.

„Au fost cerute trei bărci de salvare (…) Echipaje de salvare din Wells, Sheringham şi Cromer au fost trimise la cererea pazei de coastă, dar au revenit când au aflat că elicopterul a ajuns pe pământ”, a declarat un purtător de cuvânt al Royal National Lifeboat Institution, citat de BBC.  

Un locuitor din apropierea incidentului, Brian Egan, a declarat pentru BBC faptul că a văzut două aeronave militare zburând în zonă în jurul orei locale 18.00. „Zburau la înălţime apropiată de sol şi am înregistrat imagini video. Două ore mai târziu am auzit abandonat (n.r.- aeronavele)”, a declarat Egan.

Ştire în curs de actualizare

Sursa: Adevarul