eStire.ro

Articol actualizat la: 18 January 2018, 04:48

Atentat în faţa unui restaurant din Kabul: 14 persoane au murit, printre aceştia fiind trei angajaţi ai ONU şi un reprezentant al FMI

Atentat în faţa unui restaurant din Kabul: 14 persoane au murit, printre aceştia fiind trei angajaţi ai ONU şi un reprezentant al FMI

Cel puţin 14 persoane au fost ucise în urma unui atentat sinucigaş comis vineri de insurgenţii talibani în faţa unui restaurant din Kabul, printre aceştia numărându-se trei angajaţi străini ai ONU şi un reprezentant al FMI, informează AFP.

Şeful poliţiei din capitala Afganistanului, Mohammad Zahir a fost oficialul care a confirmat decesul celor 14 persoane: „Au fost trei terorişti-kamikaze. Din nefericire, alte 14 persoane, inclusiv străini, au murit în atentat”.

Un alt oficial afgan a declarat că un kamikaze s-a aruncat în aer în faţa restaurantului în timp ce alte două persoane au intratat în local pentru a-şi detona centurile.

Atacul a vizat un restaurant frecventat mai ales de diplomaţi şi persoane din afara Afganistanului din rândul agenţiilor umanitare.

Reprezentanţii diplomatici britanici au afirmat că un conaţional al lor a fost ucis de explozi, iar demersul pentru aducerea trupului său în Marea Britanie va începe în cel mai scurt timp.

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, şi directorul general al FMI, Christine Lagarde, au declarat că au murit trei angajaţi ai ONU şi un reprezentant al FMI în Afganistan.

Ban Ki-moon a condamnat atentatul spunând că „aceste atacuri care vizează civilii sunt inacceptabile şi reprezintă o încălcare flagrantă a dreptului umanitar internaţional”

Sursa: Adevarul