eStire.ro

Articol actualizat la: 22 January 2018, 19:08

FOTO Au început lucrările de reparaţii la Statuia lui Iisus Mântuitorul din Rio de Janeiro

FOTO Au început lucrările de reparaţii la Statuia lui Iisus Mântuitorul din Rio de Janeiro

Statuia lui Iisus Mântuitorul din Rio de Janeiro, înaltă de 30 de metri, care veghează oraşul de pe muntele Corcovado, a fost lovită de două ori de fulgere în ultimele săptămâni, ceea ce a provocat daune la mâna dreaptă şi la cap. Muncitorii au început lucrările de reabilitare a statuii, adunând o serie de fotografii spectaculoase.

Cea mai recentă lovitură de fulger a avut loc pe 20 ianuarie, când oraşul Rio de Janeiro a fost cuprins de o furtună puternică cu descărcări masive de electricitate, potrivit site-ului de ştiri HyperVocal. Curentul electric a fost întrerupt în multe locuinţe din oraş din cauza furtunii.

Lucrările de reparaţie ar putea dura patru luni, au spus autorităţile braziliene.

Cea mai faimoasă statuie din lume ce îl reprezintă pe Isus, se ridică la peste 700 de metri deasupra oraşului Rio şi a mai fost deteriorată la aceeaşi mână de un fulger în timpul unei furtuni în luna decembrie.

În 2010, atunci când statuia a fost reparată ultima dată, costurile lucrărilor de reparaţie s-au ridicat la aproximativ patru milioane de dolari.

Conform Institului Naţional pentru Cercetarea Spaţiului, monumentul înalt de 30 de metri este lovit de fulger între 3 şi 5 ori pe an şi uneori este deteriorat. Conform statisticilor, din cele peste 41.000 de fulgere ce au avut loc în timpul furtunii de joi, peste 1.100 au căzut deasupra oraşului Rio de Janeiro.

 

Sursa: Adevarul