eStire.ro

Articol actualizat la: 19 January 2018, 14:27

Soţia unui ministru indian a murit „condiţii suspecte, subit”, după ce a avertizat că va dezvălui trădarea politicianului

Soţia unui ministru indian a murit „condiţii suspecte, subit”, după ce a avertizat că va dezvălui trădarea politicianului

Soţia unui important politician indian a fost descoperită moartă într-o cameră de hotel după ce în presă au apărut mai multe zvonuri potrivit cărora soţul ei avea o relaţie extraconjugală. Medicii legişti au spus că femeia a suferit „o moarte subită,  nenaturală” şi că avea urme pe corp, însă nu au detaliat deocamdată dacă rănile au cauzat decesul.

Sunanda Pushkar Tharoor (52 de ani) a fost descoperită vineri de soţul ei Shashi Tharoor (57 de ani)în camera unui hotel de cinci stele din New Delhi, unde cuplul era cazat. Tharoor, ministru pentru dezvoltarea resurselor umane, a întâmpinat probleme atunci când a încercat să deschidă uşa apartamentului, deoarece era blocată din interior.

Purtătorul de cuvânt al lui Shashi Tharoor a transmis jurnaliştilor că nu au fost descoperite vătămări corporale sau semne care să indice o luptă. Pushkar Tharoor „era întinsă în pat. Nu prezenta semnele unei lupte sau ale unei otrăviri”, a spus Abhinav Kumar, asistentul politicianului.

Doctorii transmis a doua zi că soţia lui Tharoor a suferit „anumite răni” şi suspectează o „moarte nenaturală”. „Este un caz de moarte nenaturală, subită”, a declarat Sudhir Gupta, conducătorul Institutului de Cercetări Medicale din India, la scurt timp după ce medicii au efectuat autopsia iniţială.

„Din moment ce anchetatorii au preluat cazul, există anumite probleme legate de acele răni, însă nu pot fi dezvăluite acum. Dar erau cu certitudine anumite răni pe corp”, a adăugat specialistul.

Pe de altă parte, agenţia de ştiri Press Trust din India a scris despre suspiciunile potrivit cărora Pushkar Tharoor s-a sinucis, zvonuri susţinute şi de declaraţiile unui alt medic legist implicat în anchetă: „Rănile nu au contribuit la moartea ei. Credem că ar fi putut muri din cauza unei supradoze de medicamente”.

Pe marginea prăpastiei

Cuplul era în pragul unui scandal de proporţii, la începutul acestei săptămâni, când au existat informaţii potrivit cărora Pushkar Tahroor intenţiona să facă publică o presupusă relaţie extraconjugală a soţului ei, pe care îl bănuia că avea legături apropiate cu jurnalista pakistaneză Mehr Tarar.

Despre Pushkar s-a scris că a intrat pe contul de Twitter al lui soţului ei şi a găsit mesaje de dragoste schimbate între el şi presupusa lui amantă. „Te iubesc, Shashi Tharoor. Şi sunt din ce în ce mai îndrăgostită de tine, irevocabil, ireversibil, pentru totdeauna. Sângerând, dar întotdeauna a ta, Mehr”, ar fi scris jurnalista adresându-se politicianului, potrivit presei locale.

Ulterior, Tharoor a spus că hackerii i-au spart contul de Twitter, iar Tarar a negat orice legătură cu politicianul.

Anunţul împăcării

Cu doar o zi înainte de moartea lui Pushkar, atât ea cât şi soţul ei au publicat pe Twitter o declaraţie comună prin care spuneau că formează în continuare un cuplu şi fericit şi că intenţionează să rămână împreună şi pe viitor.

Cei doi s-au căsătorit în 2010, fiind cel de-al treilea mariaj pentru amândoi. Tharoor a mai fost implicat într-un scandal în urmă cu mai bine de trei ani, fiind acuzat de auz de putere şi jocuri de interese, fiind nevoit să renunţe la postul său din cadrul unuia dintre ministerele indiene.

Sursa: Adevarul