eStire.ro

Articol actualizat la: 04 December 2018, 17:47

Putin, acuzat că ar fi homosexual

Putin, acuzat că ar fi homosexual
 

Cea mai recentă biografie a lui Vladimir Putin, scrisă de un cunoscut analist politic din Rusia, Stanislav Belkovski, face dezvăluiri incendiare despre o latură mai puţin cunoscută a preşedintelui rus, sugerând, printre altele, că liderul de la Kremlin ar avea tendinţe homosexuale, iar singurii lui prieteni ar fi câinii.

Analistul politic din Moscova a provocat un val de reacţii şi controverse la Kremlin, după publicarea ultimului său volum, în care Vladimir Putin este descris ca o fiinţă slabă, marcată de o copilărie lipsită de afecţiune.

Belkovski susţine că toate poveştile despre virilitatea lui Putin şi aventura cu frumoasa gimnastă în vârstă de 25 ani au fost inventate şi promovate pentru a ascunde faptul că, în realitate, „viaţa sexuală şi sexul îi sunt străine lui Vladimir Putin“, deoarece acesta are o „orientare homosexuală în stare latentă“.

Agenţiile occidentale de informaţii, diplomaţii şi experţii sunt interesate de două aspecte ale teoriilor lui Belkovski:  presupusa avere fabuloasă a lui Vladimir Putin şi, desigur, viaţa lui sexuală. 

Belkovski insistă asupra faptului că portretizarea lui Putin drept „un bărbat macho şi viril“, precum şi aventura sa cu tânăra gimnastă rusă, nu sunt decât invenţii ale consultanţilor săi de imagine.

Protejat din umbră

Apariţia declaraţiilor lui Belkovski în lumina publică a Rusiei lui Putin este cu adevărat surprinzătoare, luând în considerare mâna de fier cu care liderul rus îşi reduce la tăcere opozanţii. Potrivit Der Spiegel, jurnalistul moscovit este protejat de membrii sus-puşi din comunitatea de informaţii rusească, care nu îl simpatizează pe preşedinte.

Copilăria nefericită, cauza singurătăţii

Potrivit analistului, Putin a fost crescut de un cuplu străin, fapt ce l-a marcat profund, căutând toată viaţa o „familie surogat“: în Boris Elţîn el vedea o figură paternă, iar pe Roman Abramovici, proprietarul clubului de fotbal Chelsea Londra, îl privea ca pe un frate, fiind orfan ca şi el. 

„Micul Vladimir era un copil retras şi îndârjit, născut dintr-un tată alcoolic cu doi ani înainte de data sa oficială de naştere. Mama sa a plecat cu el în Georgia, iar doi ani mai târziu l-a trimis unei familii din Leningrad“, scrie Belkovski în cartea sa.

Belkovski nu a putut aduce dovezi palpabile, precum documente din registrele oficiale pentru a susţine aceaste teorii ale sale, despre începuturile vieţii lui Putin.

Cunoscutul analist afirmă că nefericita copilărie a preşedintelui este cheia înţelegerii comportamentului său ulterior, dar şi al întregului său parcurs politic. De aceea, spune Belkovski, preşedintele preferă să îşi petreacă timpul liber departe de oameni şi înconjurat de animale.

 „Fuge de oameni şi de obligaţii. Iată-i pe cei mai buni prieteni ai lui Vladimir: labradorul Conny şi ciobănescul german Buffy, singurii lui colegi de cameră în reşedinţa sa prezidenţială“

Cartea lui Belkovski pare a reflecta sistemul lui Putin, mai degrabă decât adevărul despre viaţa acestuia. Graniţele dintre dezinformarea şi informaţiile reale dispar cu uşurinţă, iar atunci când popularitatea celor aflaţi la putere este în scădere, teoriile conspiraţioniste se răspândesc fără control, iar orice ruşii considerau imposibil este pus sub semnul întrebării.

Chiar şi celebra virilitate a preşedintelui autoritar de la Kremlin. 

Sursa: Adevarul