eStire.ro

Actualizat la: 22 Mai 2018, 12:54

Statele Unite

Afla cele mai noi stiri din Statele Unite numai pe eStire.ro.

 • Fostul şef al Pentagonului, Robert Gates, îl critică pe Obama

  Fostul şef al Pentagonului, Robert Gates, îl critică pe Obama - Statele Unite
  • 08 Ianuarie 2014, 09:41
  Fostul secretar american al Apărării Robert Gates critică vehement modul în care a fost condus războiul din Afganistan de către administraţia lui Barack Obama în memoriile sale, afirmând că preşedintele însuşi nu mai credea în propria politică, relatează AFP.
 • Sataniştii americani vor o statuie a diavolului în cel mai creştin stat din SUA

  Sataniştii americani vor o statuie a diavolului în cel mai creştin stat din SUA - Statele Unite
  • 07 Ianuarie 2014, 21:24
  Un grup de satanişti americani plănuieşte să instaleze o statuie de peste doi metri care îl înfăţişează pe Satana,chiar în faţa Capitolului din statul Oklahoma, unde există deja un monument cu Cele Zece Porunci din Biblie.
 • SUA, sub gerul arctic. Cât de frig este: şofatul, interzis în Indianopolis, ursul polar de la Zoo, ţinut la adăpost

  SUA, sub gerul arctic. Cât de frig este: şofatul, interzis în Indianopolis, ursul polar de la Zoo, ţinut la adăpost - Statele Unite
  • 07 Ianuarie 2014, 18:55
  Un val de aer arctic a pus stăpânire pe estul Americii de Nord, aducând temperaturi periculos de scăzute, nemaivăzute în ultimele decenii. Aproximativ jumătate din populaţia Statelor Unite se află sub avertizare de vânt rece, cetăţenii fiind sfătuiţi să nu iasă din locuinţe, pentru a evita degerăturile.
 • SUA intensifică livrarea de echipament militar către Irak

  SUA intensifică livrarea de echipament militar către Irak - Statele Unite
  • 07 Ianuarie 2014, 06:05
  Statele Unite au decis să intensifice furnizarea echipamentelor militare către Irak cu scopul de a ajuta guvernul de la Bagdad să lupte împotriva grupurilor Al-Qaida din provincia Anbar, informează BBC.
 • „Jihad Jane”, americanca implicată în operaţiuni teroriste, a fost condamnată la zece ani de închisoare

  „Jihad Jane”, americanca implicată în operaţiuni teroriste, a fost condamnată la zece ani de închisoare - Statele Unite
  • 06 Ianuarie 2014, 20:36
  O femeie de origine americană, care s-a numit pe sine Jihad Jane, a primit luni o pedeapsă de zece ani de închisoare, după ce magistraţii au declarat-o vinovată de implicare într-un complot terorist ce viza uciderea unui artist suedez. Ţinta femeii şi a aliaţilor ei terorişti fusese artistul care l-a desenat pe profetul musulman Mohammed cu un chip uman şi corp de câine.
 • Atac armat la un liceu din Colorado, soldat cu rănirea a două persoane

  Atac armat la un liceu din Colorado, soldat cu rănirea a două persoane - Statele Unite
  • 14 Decembrie 2013, 01:29
  Un elev american al unui liceu din Colorado a deschis focul asupra a doi colegi, unul dintre ei aflându-se în stare gravă, iar celălalt fiind rănit doar superficial, înainte ca atacatorul să comită suicidul, informează BBC.
 • Poliţiştii americani au dejucat planul unui atentat care viza un aeroport din Kansas

  Poliţiştii americani au dejucat planul unui atentat care viza un aeroport din Kansas - Statele Unite
  • 13 Decembrie 2013, 22:51
  Un bărbat în vârstă de 58 de ani, care pregătea un atentat cu maşină capcană, a fost arestat, vineri, de către poliţiştii americani pe aeroportul Wichita din Kansas, anunţă BBC.
 • Kansas: autorităţile americane au dejucat planul unui atentat sinucigaş

  Kansas: autorităţile americane au dejucat planul unui atentat sinucigaş - Statele Unite
  • 13 Decembrie 2013, 21:53
  Un bărbat care pregătea un atentat sinucigaş pe aeroportul Wichita, în statul american Kansas, a fost arestat vineri, anunţă autorităţile americane, citate de New York Daily News.
 • Legea „asigurării violului”, aprobată de legislativul din Michigan

  Legea „asigurării violului”, aprobată de legislativul din Michigan - Statele Unite
  • 13 Decembrie 2013, 18:55
  Parlamentarii din statul Michigan au adoptat miercuri o lege controversată ce interzice companiilor de asigurări de sănătate să emită pachete care acoperă cheltuielile aferente avorturilor, cu excepţia cazurilor în care viaţa femeilor este în pericol. Această lege le va forţa pe femei să plătească o poliţă suplimentară care să acopere costurile acestei proceduri, chiar şi în cazul sarcinilor apărute în urma incestului sau a violului.
 • Povestea spionului CIA uitat de autorităţile SUA în Iran

  Povestea spionului CIA uitat de autorităţile SUA în Iran - Statele Unite
  • 13 Decembrie 2013, 16:39
  Agenţia de presă Associated Press a scos la iveală povestea presupusului agent al FBI, prizonier în Iran de şapte ani, care a dispărut în timpul unei misiuni neautorizate pentru CIA. De-a lungul anilor, guvernul SUA a încercat de mai multe ori să împiedice publicarea acestui caz, iar familia agentului a fost mituită pentru a ţine ascunsă povestea care a declanşat un scandal în interiorul agenţiei americane.
 • Cum e promovat rasismul în viaţa de zi cu zi a americanilor

  Cum e promovat rasismul în viaţa de zi cu zi a americanilor - Statele Unite
  • 13 Decembrie 2013, 14:29
  Rasismul în Statele Unite ale Americii este un fenomen general cunoscut, despre care niciun american nu contestă că există, însă unii dintre ei au scos în evidenţă că este mult mai răspândit decât se crede, iar această problemă are metode şi sisteme proprii prin care se propagă şi se manifestă indiferent de trecerea generaţiilor şi de schimbarea mentalităţilor.
 • Carla Bruni le-a „virusat“ europenilor ministerele de Externe

  Carla Bruni le-a „virusat“ europenilor ministerele de Externe - Statele Unite
  • 12 Decembrie 2013, 12:20
  Hackerii chinezi au atacat sistemele informatice ale unor ministere de Externe din Uniunea Europeană, precum Cehia, Portugalia, Bulgaria, Letonia şi Ungaria, folosind emailuri cu fotografii nud ale Carlei Bruni, fosta Primă Doamnă a Franţei, informează New York Times, citând un raport al unei companii de securitate.
 • Taxele pentru călătorii aeriene în SUA se majorează din motive de securitate

  Taxele pentru călătorii aeriene în SUA se majorează din motive de securitate - Statele Unite
  • 12 Decembrie 2013, 09:35
  Taxa de securitate impusă pasagerilor aerieni în SUA va creşte de la 2,5 la 5,60 de dolari pe zbor, potrivit unei clauze a acordului bugetar discutat marţi în Congres, care a provocat consternare în rândul companiilor aeriene americane.
 • Washingtonul avertizează actuala putere de la Kiev privind pagubele care pot apărea în urma intervenţiei Armatei împotriva manifestanţilor

  Washingtonul avertizează actuala putere de la Kiev privind pagubele care pot apărea în urma intervenţiei Armatei împotriva manifestanţilor - Statele Unite
  • 12 Decembrie 2013, 06:01
  Secretarul american al Apărării, Chuck Hagel, l-a avertizat miercuri pe ministrul ucrainean al Apărării, Pavel Lebedev, de posibilele efecte ale trimiterii Armatei împotriva manifestanţilor pro-europeni care protestează faţă de conducerea de la Kiev ucrainean, în urma purtării unei convorbiri telefonice, potrivit AFP.
 • Controlul armelor de foc în SUA: actriţa acuzată că a atentat la viaţa lui Barack Obama şi-a recunoscut vinovăţia

  Controlul armelor de foc în SUA: actriţa acuzată că a atentat la viaţa lui Barack Obama şi-a recunoscut vinovăţia - Statele Unite
  • 11 Decembrie 2013, 17:15
  O actriţă americană, acuzată că a trimis trei scrisori contaminate cu ricină lui Barack Obama, primarului New York-ului şi unui militant pentru controlul asupra armelor, a recunoscut marţi că este vinovată, informează AFP, citând un comunicat al autorităţilor. Femeia este pasibilă de pedeapsa cu moartea.
 • Declinul SUA, mit sau adevăr?

  Declinul SUA, mit sau adevăr? - Statele Unite
  • 10 Decembrie 2013, 18:44
  În ultimii ani a făcut înconjurul lumii mitul potrivit căruia Statele Unite ale Americii sunt în declin, fiind foarte probabil să-şi trăiască ultimele zile înainte de colapsul total. Acest zvon a ajuns atât de răspândit , încât pesimiştii nici nu au încercat să-l pună la îndoială. Cu toate acestea, profesorul universitar Josef Joffe explică motivele pentru care Statele Unite sunt departe de a se încadra în scenariile de groază ale criticilor.
 • FOTO VIDEO Statele Unite ale Americii, îngropate sub zăpadă. Temperaturile extreme vor persista

  FOTO VIDEO Statele Unite ale Americii, îngropate sub zăpadă. Temperaturile extreme vor persista - Statele Unite
  • 09 Decembrie 2013, 20:02
  Temperaturile în unele ţări din SUA au scăzut dramatic, până la -29 de grade Celsius, iar specialiştii se aşteaptă ca această perioadă geroasă să se prelungească până la sfârşitul săptămânii. Totodată, precipitaţiile sub forma ninsorilor au paralizat o mare parte din zonele afectate şi au afectat şi numeroase planificări de zboruri.
 • Episodul uitat de americani: implicarea CIA în arestarea „teroristului“ Nelson Mandela

  Episodul uitat de americani: implicarea CIA în arestarea „teroristului“ Nelson Mandela - Statele Unite
  • 06 Decembrie 2013, 14:02
  În 2008, înainte de aniversarea a 90 de ani de viaţă, Nelson Mandela a primit un cadou special din partea Statelor Unite: numele său şi al organizaţiei pe care a reprezentat-o au fost şterse, după patru decenii, de pe lista CIA a teroriştilor, încheind un episod pe care autorităţile de la Washington l-au catalogat drept „o chestiune jenantă“.
 • 49 diplomaţi ruşi, acuzaţi de fraudarea statului american cu 1.500.000 dolari

  49 diplomaţi ruşi, acuzaţi de fraudarea statului american cu 1.500.000 dolari - Statele Unite
  • 06 Decembrie 2013, 12:30
  Justiţia a anunţat joi la New York inculparea a 49 de diplomaţi sau foşti diplomaţi ruşi şi a soţiilor lor, acuzaţi că au escrocat în mod „ruşinos", timp de nouă ani, sistemul american al asigurărilor pe caz de boală „Medicaid", destinat în principiu celor mai săraci, relatează AFP.
 • Incident armat într-un liceu din statul american Florida

  Incident armat într-un liceu din statul american Florida - Statele Unite
  • 05 Decembrie 2013, 04:29
  Un elev în vârstă de 15 ani a fost rănit grav, miercuri după-amiază, după ce un băiat de 17 ani a intrat înarmat într-un liceu din oraşul Winter Garden, în statul american Florida, anunţă Reuters.