eStire.ro

Articol actualizat la: 14 December 2018, 01:29

Atac armat la un liceu din Colorado, soldat cu rănirea a două persoane

Atac armat la un liceu din Colorado, soldat cu rănirea a două persoane

Un elev american al unui liceu din Colorado a deschis focul asupra a doi colegi, unul dintre ei aflându-se în stare gravă, iar celălalt fiind rănit doar superficial, înainte ca atacatorul să comită suicidul, informează BBC.

„Suspectul a fost găsit în interiorul şcolii şi era mort în urma sinuciderii prin împuşcare”, au anunţat politiştii americani.

„Persoana înarmată este decedată, iar din primele informaţii rezultă că s-a sinucis” au precizat forţele de ordine, nefăcând public până acum numele elevului.

Un elev a declarat pentru un post afiliat al CBS că a auzit trei focuri de armă, apoi s-a ascuns într-o cameră.

Atacatorul, elev la liceul Arapahoe din Centennial, a adus o armă la şcoală. Acesta, potrivit martorilor, îl căuta pe un profesor de-al său.

„Elevul căuta un anumit profesor. Acesta a fost informat de situaţie şi a părăsit rapid liceul”, au precizat politiştii americani.

Un elev al liceului a necesitat internarea de urgenţă la spital după ce a fost împuşcat de către atacator. Un al doilea elev a suferit doar un tramumatism uşor, nefiind vorba de o rănire prin împuşcare.

Guvernatorul din Colorado, John Hickenlooper, s-a arătat impresionat de răspunsul prompt al autorităţilor la incidentul de vineri. „Rugăciunile noastre sunt alături de întreaga comunitate”, a spus acesta.

Imagini ale posturilor de televiziune americane arătau cum mai multe grupuri de elevi sunt evacuate din clădirea liceului.

Atacul armat de la Arapahoe survine în preajma comemorării violenţelor din Newtown, Connecticut, atac în care şi-au pierdut viaţa 26 de persoane, dintre care 20 de copii.


Citeşte şi:

Cele mai sângeroase atacuri armate din instituţiile şcolare şi universitare

Atacul comis vineri într-o şcoală primară din Connecticut (nord-estul SUA), soldat cu 27 de morţi, dintre care majoritatea copii, este unul dintre cele mai sângeroase din ultimii 20 de ani din instituţiile şcolare şi universitare, relatează AFP, citată de Mediafax, care prezintă o cronologie a acestor incidente.   Incident armat într-un liceu din California   Cel puţin două persoane au fost împuşcate într-un incident armat care a avut loc joi la un liceu din statul american California, relatează postul ABC. Atacul armat vine după o serie de altele în ultimul timp, culminând cu cel de la o şcoala elementară din Newtown, Connecticut, unde 20 de copii au fost ucişi cu sânge rece de un bărbat.   Amintiri din ziua masacrului din Connecticut. O fetiţă de 8 ani povesteşte clipele de groază prin care a trecut   Malleeha Sabeena Ali se afla, vinerea trecută, la ora de ştiinţe la şcoala Sandy Hook când Adam Lanza a intrat în şcoală înarmat şi a început să tragă în profesori şi elevi.

 

Sursa: Adevarul