eStire.ro

Articol actualizat la: 11 December 2018, 17:15

Controlul armelor de foc în SUA: actriţa acuzată că a atentat la viaţa lui Barack Obama şi-a recunoscut vinovăţia

Controlul armelor de foc în SUA: actriţa acuzată că a atentat la viaţa lui Barack Obama şi-a recunoscut vinovăţia

O actriţă americană, acuzată că a trimis trei scrisori contaminate cu ricină lui Barack Obama, primarului New York-ului şi unui militant pentru controlul asupra armelor, a recunoscut marţi că este vinovată, informează AFP, citând un comunicat al autorităţilor. Femeia este pasibilă de pedeapsa cu moartea.

Shannon Guess Richardson, o actriţă de 36 de ani originară din Texas, arestată pe 7 iunie de poliţie şi rămasă până în prezent în detenţie, a recunoscut că a obţinut această otravă „pentru a o utiliza ca armă”, în cursul unei audieri de către un tribunal, au spus procurorul John M. Bales şi ministrul adjunct al Justiţiei, John Carlin.

Femeia riscă o condamnare la închisoare pe viaţă, precizează Departamentul Justiţiei într-un comunicat, transmite Agerpres.

Anchetatorii au dezvăluit că Richardson a cumpărat în lunile aprilie şi mai substanţe din care se fabrică ricina, o otravă mortală în caz de ingestie, inhalare sau injectare, împotriva căreia nu există antidot.

Acuzata a introdus ricina în plicuri adresate preşedintelui Barack Obama, primarului New York-ului Michael Bloomberg şi militantului Mark Glaze. Materialele otrăvite au fost trimise din New Boston (Texas) pe 20 mai.

Ulterior, actriţa s-a prezentat la un comisariat de poliţie din Shreveport (statul Louisiana) la sfârşitul lunii şi a spus că soţul ei ar fi vinovat de trimiterea scrisorilor cu ricină.

„Dreptul de a purta arme este dreptul meu constituţional, dat de Dumnezeu, şi îmi voi exercita acest drept până la moarte. Ceea ce se află în scrisori nu este nimic în raport cu ceea ce am prevăzut pentru voi”, îi scrisese ea primarului Bloomberg, ameninţând că va ucide cu un glonţ în cap pe oricine se va prezenta la ea să-i confişte armele.

Michael Bloomberg, fost primar al New Yorkului, a luat poziţie deschisă într-o dezbatere despre reglementarea deţinerii armelor de foc în SUA, anunţând lansarea unei campanii publicitare de 12 milioane de dolari la scară naţională pentru a contra puternicul lobby în favoarea armelor exercitat în SUA de National Rifle Association.

 

 

 

 

Sursa: Adevarul