eStire.ro

Articol actualizat la: 09 December 2018, 20:02

FOTO VIDEO Statele Unite ale Americii, îngropate sub zăpadă. Temperaturile extreme vor persista

FOTO VIDEO Statele Unite ale Americii, îngropate sub zăpadă. Temperaturile extreme vor persista

Temperaturile în unele ţări din SUA au scăzut dramatic, până la -29 de grade Celsius, iar specialiştii se aşteaptă ca această perioadă geroasă să se prelungească până la sfârşitul săptămânii. Totodată, precipitaţiile sub forma ninsorilor au paralizat o mare parte din zonele afectate şi au afectat şi numeroase planificări de zboruri.

Statele Montana şi Dakota de Sud (nordul SUA) au experimentat duminică temperaturi extreme de -29 de grade Celsius, în timp ce o mare parte din zona central-nordică a Statelor Unite ale Americii a fost afectată de temperaturi cuprinse între -17 şi -7 grade Celsius.

În zilele următoare, vântul puternic şi geros ar putea face termometrele din Dakota de Sud să înregistreze chiar şi -46 grade Celsius, potrivit meteorologilor americani, citaţi de postul de televiziune Sky News.

Până în prezent o persoană a murit în nordul statului Texas (sudul SUA), după ce camionul pe care îl conducea a alunecat pe suprafaţa de gheaţă a unui pod şi s-a prăbuşit. Alţi patru oameni şi-au pierdut viaţa în California (costa de Vest a SUA) din cauza hipotermiei. Mai multe decese au fost raportate şi în celelalte state americane, aflate sub stăpânirea temperaturilor joase.

Aceste condiţii meteorologice ar putea persista până a sfârşitul acestei săptămâni, au avertizat meteorologii, şi ar putea străbate o suprafaţă întinsă din partea de est a Statelor Unite, începând cu Texas, spre Tennesse, până în Ohio.

Numeroase autostrăzi au fost închise ore întregi din cauza vizibilităţii reduse şi a suprafeţei alunecoase. Mai mult, aproximativ 400 de zboruri de pe aeroportul internaţional din Dallas (statul Texas), iar mai bine de 3.300 de pasageri şi-au petrecut noapte pe terminalele  aerogării.

Peste 100.000 de oameni au fost lăsaţi duminică fără electricitate, în Dallas, în Oklahoma (sudul zonei centrale a SUA) aproximativ 7.000 şi alte mii în restul statelor americane.

Sursa: Adevarul