eStire.ro

Articol actualizat la: 13 December 2018, 22:51

Poliţiştii americani au dejucat planul unui atentat care viza un aeroport din Kansas

Poliţiştii americani au dejucat planul unui atentat care viza un aeroport din Kansas

Un bărbat în vârstă de 58 de ani, care pregătea un atentat cu maşină capcană, a fost arestat, vineri, de către poliţiştii americani pe aeroportul Wichita din Kansas, anunţă BBC.

Procurorul american Barry Grissom a declarat că suspectul intenţiona să introducă dispozitive explozibile în aeroport.

Reţinut de agenţii FBI, suspectul Terry Loewen este un tehnician care lucra în aeroportul din Kansas. Poliţiştii au menţionat că suspectul nu pare să fie afiliat unui grup religios. Totuşi, în presa americană, unele surse au notat că bărbatul dorea să moară „ca martir” după ce devenise un musulman fundamentalist.

Autorităţile americane au precizat că cetăţenii nu au fost puşi în pericol în niciun moment. „Nu a existat nicio încălcare a securităţii din aeroport. În niciun moment siguranţa călătorilor sau a publicului nu a fost pusă în pericol”, a declarat procurorul american.

Suspectul Terry Loewen a fost acuzat vineri de încercarea de a distruge bunuri prin intermediul explozibilului, cât şi pentru oferirea sprijinului logistic pentru o organizare teroristă internaţională.

Bărbatul era supravegheat de câteva luni şi a fost arestat vineri dimineaţă, într-un flagrant, în timp ce încerca să introducă în aeroport obiecte despre care credea că erau dispozitive explozive.

Dacă va fi condamnat, bărbatul riscă închisoarea pe viaţă.


Citeşte şi:

Controlul armelor de foc în SUA: actriţa acuzată că a atentat la viaţa lui Barack Obama şi-a recunoscut vinovăţia   O actriţă americană, acuzată că a trimis trei scrisori contaminate cu ricină lui Barack Obama, primarului New York-ului şi unui militant pentru controlul asupra armelor, a recunoscut marţi că este vinovată, informează AFP, citând un comunicat al autorităţilor. Femeia este pasibilă de pedeapsa cu moartea.   Yemen: 52 de persoane au murit într-un atentat cu maşină-capcană la sediul Ministerului Apărării   Un prim bilanţ realizat de autorităţile din Yemen informează că 52 de persoane au murit, iar alte 167 au fost rănite, joi, în cadrul unui atentat cu o maşină capcană la sediul Ministerului Apărarii, anunţă AFP.   Cel puţin zece morţi în Egipt, într-un atentat cu maşină-capcană împotriva armatei   Un atentat cu maşină-capcană a vizat miercuri dimineaţa un convoi al armatei egiptene în Sinai, soldându-se cu cel puţin zece victime, a anunţat un oficial în domeniul securităţii, relatează AFP.
Sursa: Adevarul