eStire.ro

Articol actualizat la: 12 December 2018, 06:01

Washingtonul avertizează actuala putere de la Kiev privind pagubele care pot apărea în urma intervenţiei Armatei împotriva manifestanţilor

Washingtonul avertizează actuala putere de la Kiev privind pagubele care pot apărea în urma intervenţiei Armatei împotriva manifestanţilor

Secretarul american al Apărării, Chuck Hagel, l-a avertizat miercuri pe ministrul ucrainean al Apărării, Pavel Lebedev, de posibilele efecte ale trimiterii Armatei împotriva manifestanţilor pro-europeni care protestează faţă de conducerea de la Kiev ucrainean, în urma purtării unei convorbiri telefonice, potrivit AFP.

„El (n.r. – Hagel) a subliniat pagubele pe care le-ar putea cauza orice intervenţie a armatei pentru reprimarea manifestaţiilor şi a făcut apel la reţinere”, a subliniat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, într-un comunicat.

Anterior, purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei americane, Jennifer Psaki, declarase că Statele Unite analizează posibilitatea de a impune sancţiuni Ucrainei, ca urmare a represiunii împotriva opoziţiei din această ţară.

„Nu vreau să intru în detalii însă analizăm anumite opţiuni politice - desigur nicio decizie nu a fost luată - din care fac parte şi sancţiuni", a precizat reprezentanta Departamentului de Stat.

Mii de manifestanţi pro-europeni continuă să rămână în Piaţa Independenţei pentru a protesta împotriva conducerii de la Kiev. Aceştia au reuşit miercuri să facă forţele de ordine să se retragă din centrul Piaţa Independenţei după confruntări, primind, însă, o susţinere semnificativă din partea comunităţii internaţionale.

Preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici a promis la rândul său miercuri că nu va recurge la forţă împotriva manifestanţilor, chemând opoziţia la dialog.

Sursa: Adevarul