eStire.ro

Articol actualizat la: 04 December 2018, 22:56

Audi va introduce pe piaţă un nou component al gamei "Q", crossoverul Q1

Audi va introduce pe piaţă un nou component al gamei "Q", crossoverul Q1
 

Segmentul crossover atrage din ce în ce mai mulţi clienţi şi implicit proiecte noi, cel mai recent constructor înscris în această clasă fiind Audi. Nemţii vor lansa în 2016 cel mai mic model al gamei "Q", un SUV subcompact botezat Q1.

Toate speculaţiile cu privire la posibila existenţă a unui frate mai mic pentru Audi Q3 au luat sfârşit cu ocazia confirmării modelului Q1, mezinul SUV-urilor Audi. Cel care a pus punct acestor speculaţii a fost Rupert Stadler, preşedintele executiv Audi, care a declarat că „noul Q1 face parte din strategia de extindere a gamei de vehicule 4x4. Este dezvoltat după principiul modelelor cu motor transversal şi va asigura pragul entry-level în gama Audi Q.”

Micul SUV german va fi dezvoltat pe platforma MQB a grupului Volkswagen şi va fi produs la uzina-mamă din Ingolstadt, alături de A3, A4 şi A5. Odată cu anunţul oficial a fost lansată şi o imagine teaser, urmând ca primul concept ce va defini modelul să fie prezentat cel mai probabil în primăvară, la Geneva.

Începând cu anul lansării, 2016, Audi Q1 va rivaliza cu echivalentul său de la Mercedes-Benz, crossoverul GLA. Principala ţintă a constructorului din Ingolstadt, BMW, încă nu a semnalat o eventuală prezenţă în segmentul SUV-urilor subcompacte.

Gama de modele Q1 face parte din proiectul de dezvoltare pus la punct de mai-marii Audi, cu ajutorul acesteia numărul de modele din portofoliu urmând a creşte de la 49 până la 60, având ca termen limită anul 2020.

Sursa: Adevarul