eStire.ro

Articol actualizat la: 28 November 2018, 23:51

Prima galerie auto personală deschisă publicului din România, Ţiriac Collection, a fost inaugurată astăzi

Prima galerie auto personală deschisă publicului din România, Ţiriac Collection, a fost inaugurată astăzi
 

Cultura automobilului şi educaţia publicului român cu privire la acest aspect au cunoscut astăzi o nouă etapă, cu ocazia lansării primei galerii auto personale deschise publicului din România, Ţiriac Collection.

Omul de afaceri român Ion Ţiriac a inaugurat astăzi, în prezenţa unui grup select, prima galerie auto personală deschisă publicului român. Prin intermediul acesteia, fostul tenismen speră ca pasiunea pentru automobil să cunoască noi standarde în ţara noastră şi ca oamenii să recunoască valoarea maşinilor indiferent de vechimea sau starea de funcţionare.

"Din pasiune pentru maşini, am colecţionat vehicule fabricate începând cu anii 1899. Am acum bucuria de a împărtăşi această pasiune cu vizitatorii galeriei. O parte din istoria evoluţiei auto se regăseşte în colecţia pe care vă invit să o descoperiţi", a precizat Ion Ţiriac.

Expoziţia situată în oraşul Otopeni găzduieşte nu mai puţin de 60 de modele de automobile şi motociclete, produse începând cu anul 1899, fiecare cu povestea ei. De-a lungul timpului, galeria va găzdui o mare parte din imensul "garaj" al afaceristului român, ce numără nu mai puţin de 250 de automobile.

În acest moment, în showroom-ul Ţiriac Collection sunt prezente peste 30 de mărci de automobile şi motociclete, precum Jaguar, Mercedes-Benz, Rolls-Royce, Cadillac, Ford, Ferrari, Aston Martin, Harley Davidson şi Indian Scout. Cea mai impresionantă parte a galeriei o reprezintă fără îndoială singura colecţie privată din lume ce conţine toate modelele Rolls-Royce Phantom produse înainte de 1972, cu şase modele expuse.

Spaţiul expoziţional are o suprafaţă de 2.200 metri pătraţi şi respectă toate normele de umiditate şi temperatură, pentru conservarea perfectă a modelelor expuse.

Începând cu data de 29 noiembrie, această galerie va fi deschisă publicului larg, tarifele de acces fiind de 15 lei pentru adulţi (copiii până în 6 ani beneficiază de acces gratuit), respectiv 7.5 lei pentru elevi, studenţi şi pensionari. Ţiriac Collection poate fi vizitată de miercuri până duminica, între orele 14:00 - 19:00 (miercuri - vineri), respectiv 10:00 - 19:00 (în weekend).

Sursa: Adevarul