eStire.ro

Articol actualizat la: 05 November 2018, 12:47

Rolls-Royce a confirmat producţia decapotabilei Wraith Drophead Coupe

Rolls-Royce a confirmat producţia decapotabilei Wraith Drophead Coupe
 

Constructorul de lux britanic Rolls-Royce a confirmat existenţa unei versiuni decapotabile pentru cel mai nou model, coupe-ul Wraith. Acesta va purta indicativul Drophead Coupe, specific decapotabilelor mărcii.

Într-un interviu acordat recent publicaţiei Autocar, CEO-ul Rolls-Royce, Torsten Müller-Ötvös, a declarat că brandul de lux condus de el va lansa în decursul anului 2015 o versiune Drophead Coupe a modelului Wraith, cu ajutorul căruia să atragă un segment de piaţă mai tânăr.

Britanicii speră ca Wraith Drophead Coupe să continue succesul înregistrat de modelul clasic, lansat anul acesta în cadrul Salonului Auto de la Geneva. Conform statisticilor mărcii, cel mai puternic Rolls-Royce a reuşit să atragă o mulţime de clienţi, majoritatea fiind la primul lor model.

Cel mai probabil, decapotabila va păstra intact motorul V12 de 6.6 litri, capabil de 624 CP şi 800 Nm, dar va pierde câteva zecimi de secundă în dreptul parametrilor de acceleraţie, datorită greutăţii suplimentare necesare adaptării unui acoperiş mobil. De asemenea, viitorul Wraith Drophead Coupe va primi şi un preţ mai mare decât cel al coupe-ului, de 245.000 de euro.

 

Sursa: Adevarul