eStire.ro

Articol actualizat la: 09 December 2018, 16:32

Pomana porcului, prin catering. Cât te costă să-ţi pregăteşti bunătăţile pentru Sărbători direct prin telefon

Pomana porcului, prin catering. Cât te costă să-ţi pregăteşti bunătăţile pentru Sărbători direct prin telefon

Românii prea ocupaţi să gătească pentru Sărbătorile de Iarnă aleg să comande bucate tradiţionale direct de la firmele de catering. Acestea au o gamă variată de preparate, ajungând să aducă pe mesele oamenilor chiar şi mâncăruri exotice.

„Adevărul“ vă prezintă meniurile firmelor de catering din ţară şi preţurile care îi ademenesc pe români să comande bucate pentru Sărbătorile de Iarnă prin telefon.

Gospodinele ocupate pot încărca masa de Crăciun cu bunătăţi de la firmele de catering

Gospodinele care sunt prea ocupate ca să gătească pentru Sărbătorile de Iarnă pot apela la firmele de catering. Oferta aestora este una variată, de la produse tradiţionale până la preparate mai sofisticate şi începe de la 10 lei pe 100 de grame.

Sărbătorile de Iarnă bat la uşă, iar firmele de catering şi-au definitivat ofertele. Îşi aşteaptă clienţii şi promit că varietatea de produse nu are cum să nu-i mulţumească pe cei care apelează la serviciilae lor.

Firma Select Catering din Oradea, una din cele mai cunoscute din oraş, vine cu o ofertă de 8 variante de gustari reci

Produsele sunt variate, de la preparate tradiţionale din care nu lipseşte şniţelul, chifteluţele, clătitele  sau pieptul de pui Shanghai.

Masa de Crăciun cu bunătăţi de la restaurante şi firmele de catering se umple
 
 
Dacă în anii trecuţi doar prăjiturile erau lăsate de gospodine pe seama laboratoarelor de cofetărie, în ultima perioadă, din cauza timpului tot mai scurt avut la dispoziţie pentru pregătiri, tot mai multă lumea apelează la firmele de catering şi pentru mâncarea ce se pune pe masa de Crăciun. Iar restaurantele şi firmele de catering ştiu să valorifice această nevoie şi vin cu oferte care mai de care mai apetisante şi convenabile şi ca şi preţ.
 
Doamnele ocupate pot scăpa de gătit de Sărbători. Cât costă o masă de la catering oferită de firmele din Vaslui
 
 
 
Puţinele firme sau restaurante din Vaslui care oferă şi servicii de catering au început să iasă cu oferte care mai de care mai difersificate pentru mesele de sărbători. Fie că vorbim de mâncare tradiţională, fie că vorbim şi de bucate mai extravagante, vasluienii, în special doamnele, pot sta liniştite acasă şi să comande prin telefon. 
 
Slătinenii, atraşi de mesele de sărbători cu mâncare de catering
 
Slătinenii care vor să se distreze de sărbători fără să mai poarte grija preparării mâncării au la îndemână o soluţie întâlnită tot mai des: firmele de catering. În ultimii ani, acestea s-au înmulţit în oraş, iar competiţia a devenit acerbă, clienţii făcând diferenţa în privinţa calităţii mâncării pregătite şi a tarifelor practicate pentru acestea. De Crăciun şi Revelion, firmele de catering vor fi la datorie.
 
Gospodinele din Slatina mai comode sau cele care, efectiv, nu vor să gătească în perioada sărbătorilor ce urmează din cauza volumului de muncă mare pe care trebuie să-l depună pot răsufla uşurate: firmele de catering vor lucra şi în această perioadă. De fapt, ultimele două săptămâni ale fiecărui an au devenit, de ceva timp, una dintre perioadele cele mai aglomerate pentru firmele de profil menţionate, perioade care aduc venituri frumoase patronilor.
 
Sărbători cu bucate de la catering, în Ploieşti: preparatele tradiţionale, la un telefon distanţă
 
 
În timp ce firmele mari de catering din Ploieşti şi din Prahova preferă să livreze preparate pentru petreceri de Crăciun ale angajaţilor şi mai puţin pentru o singură familie, restaurantele care asigură şi servicii de catering sunt pregătite şi pentru comenzi mai mici. 
 
Singura condiţie este să sunaţi din timp, pentru a comanda produsele dorite, astfel încât acestea să vă ajungă acasă cel mai târziu în Ajun de Crăciun. Majoritatea restaurantelor din Ploieşti dau liber angajaţilor pe 25 decembrie.
 
Cât ne costă în Sibiu să primim direct acasă mâncarea tradiţională pentru masa de Crăciun
 
Tot mai mulţi sibieni aleg o variantă la îndemână pentru masa tradiţională de Crăciun. Persoanele foarte ocupate îşi primesc musafirii cu bucate tradiţionale, comandate la firmele de catering.
 
Meniurile de Crăciun ale firmelor de catering includ neapărat un platou de pe care nu lipsesc produsele tradiţionale din carne de porc. “Sunt solicitări, multe chiar, sunt oameni ocupaţi care nu neapărat îşi taie porcul şi fiind un platou cu foarte multe lucruri îşi comandă pentru ziua respectivă şi a doua zi după”, explică Agapia Mettke, reprezentant al unei firme de catering din Sibiu. 
 
Cât îi costă pe braşoveni bucatele de la firmele de catering?
 
 
Firmele de catering din Braşov au oferte pe alese pentru mesele de săbători. Pentru Crăciun se promovează platouri tradiţionale cu jumeri, şoric, caltaboş, tobă, mezeluri şi chifteluţe. 
 
Pentru cei care preferă o gustare mai uşoară, firmele oferă platouri cu brânzeturi de pe care nu lipsesc urda sau caşul. În meniul de Crăciun este inclus şi curcanul sau friptura de porc în funcţie de preferinţe, dar şi sarmalele clasice sau cele în foi de viţă. La desert firmele pregătesc cozonac sau prăjituri cu mere sau brânză. Pentru cei mai pretenţioşi  sunt disponibile şi torturi. 
 
Preţul unei astfel de mese pleacă de la 400 şi ajunge şi până la 600 de lei. Firmele pregătesc bucate pentru 6 persoane. Tariful creşte în funcţie de numărul de invitaţi şi se poate şi negocia.
 
Servicii de catering pentru toate buzunarele de sărbători în restaurantele din Alba Iulia
 
O masă de Crăciun pentru 4 persoane poate fi comandată la firmele de catering din Alba Iulia la preţuri cuprinse între 80 şi 120 de lei. Suma creşte în funcţie de numărul persoanelor şi poate ajunge la peste 200 de lei, dacă clienţii au pretenţii culinare mai exotice.
 
Masa poate include aperitiv din porc, piftie, sarmale, salată şi cozonac. Oferta existentă pe piaţă este diversă, pornind de la restaurantele hotelurilor şi pensiunilor din oraş şi până la firme specializate în activităţi de catering. Un meniu pentru o persoană costă între 15 lei şi 20 lei şi include trei feluri de mâncare. Suma poate fi chiar mai mică dacă se apelează la restaurantele care oferă „meniul zilei“.
 
Restaurantele cu servicii de catering momesc bistriţencele cu platouri tradiţionale, ciorbe sau pomana porcului
 
În Bistriţa-Năsăud nu există nicio firmă specializată exclusiv în catering. Cu toate acestea multe dintre restaurante oferă şi servicii de catering pentru bistriţencele ocupate care nu vor avea timp să pregătească masa de Crăciun. Ofertele pot fi aflate însă doar prin telefon sau la faţa locului, expunerea în mediul virtual fiind aproape inexistentă.
 
Majoritatea restaurantelor care oferă şi servicii de catering nu prea şi-au adaptat ofertele pentru masa de Crăciun şi respectiv Revelion. Se merge mai ales pe platouri tradiţionale, aceleaşi platouri din oferta destinată altor evenimente.
 
Bucate de Crăciun de la firmele de catering, o soluţie tot mai des întâlnită
 
 
Dacă v-aţi hotărât ca în acest an să nu vă pregătiţi singuri masa de Crăciun, dar totuşi veţi avea nevoie de bucate pe masă, firmele de catering din Baia Mare sunt pregătite să acopere orice fel de comandă. De la aperitive şi până la sarmale, orice se poate cumpăra. „Deja de mai bine de cinci ani ne ocupăm şi de masa de Crăciun. 
 
Pregătim platouri tradiţionale, care conţin fel de fel de produse din carne de porc, brânzeturi şi multe altele. Pe lângă platoul tradiţional avem şi preparate mai speciale, cum ar fi fructele de mare. Orice vrea clientul noi putem să-i oferim“, a arătat Laura Leşan, reprezentantul unei firme de catering. 
 
Masă de Crăciun cu bucate de la catering
 
 
Pentru a veni în ajutorul focşănencelor ocupate sau mai puţin pricepute în arta gătitului, firmele de catering din Focşani oferă posibilitatea de a primi bucatele tradiţionale gata preparate, direct la domiciliu.
 
Cea mai cunoscută firmă din Focşani care livrează mâncare la domiciliu a început deja pregătirile pentru sărbătorile care urmează, în sensul că şi-a definitivat lista cu bucatele tradiţionale pe care le va onora de Crăciun.
 
Restaurantele din Arad se bat în oferte de meniuri
 
Serviciile de catering din municipiul Arad sunt foarte variate. Nu există restaurant care să nu ofere şi servicii la domiciliu sau în locul în care are loc o petrecere.
 
Fie că este vorba despre meniul zilei, pe care cei mai mulţi îl comandă la locul de muncă chiar şi în perioada sărbătorilor şi care variază între 10 şi 16 lei, fie că vorbim despre platouri întregi de bunătăţi pentru diverse petreceri unde se serveşte bufet suedez, oferta este variată. 
 
Cele mai multe comenzi sunt la chifteluţele din carne de pui şi bulete de cascaval, diverse brânzeturi şi şuncă, frigărui cu bacon, brânză Brie, fructe confiate, struguri şi ouă umplute. De exemplu, restaurantul Milenium oferă meniul zilei la preţul de 13 lei.
 
Firmele de catering din Buzău pregătesc reţete tradiţionale pentru mesele de sărbători
 
Firmele de catering din Buzău vor intra în curând în febra sărbătorilor de iarnă, bucătarii lor concentrându-se mai mult decât în ale perioade ale anului pe reţete tradiţionale româneşti, pe bază de carne de porc.  După un simplu apel telefonic, mesele se vor umple în mai puţin de o oră cu platouri reci sau calde, piftie, sărmăluţe sau desert, cu costuri cuprinse între 200 – 300 de lei, pentru o familie cu patru membri.
 
Mizând pe faptul că tinerele familii sunt fie mai nepricepute în arta gătitului, fie cu un program prea încărcat la locul de muncă, restaurantele vin cu oferte tentante pentru orice buzunar.
 
Bucătăria, coşmarul dinainte de sărbători
 
 
Firmele de catering din Craiova au primit acum comenzi pentru perioada sărbătorilor cât n-au avut de când a început criza. O masă de Crăciun pentru şase persoane cu aperitiv din porc, piftie, sarmale, salată şi cozonac costă 180 de lei. 
 
„Telefoanele sună încontinuu de dimineaţa până seara. Putem pregăti şi meniuri personalizate, iar invitaţii nu îşi vor da seama că bucatele nu au fost gătite de gazdă. Pentru patru feluri de mâncare totul ajunge undeva la 30 de lei de persoană”, a spus Marian Stoica, reprezentantul unei firme de catering din Craiova.
 
La Cluj, „renii“ Moşului îţi aduc mâncarea acasă dacă o comandă depăşeşte 200 de lei
 
Cei care sunt prea ocupaţi să gătească pentru sărbătorile de iarnă au soluţia să comande mâncare de la firmele de catering. Acestea au o agmă varată de preparate. De la cele tradţionale până la mâncăruri exotice. Dacă o comdandă depăşeşte 200 de lei, firma de catering îţi aduce comanda la domiciliu.
 
„Tu petreci, noi gătim.Vino la noi să îţi alegi tot ce pofteşti pentru sărbători“, sub acest slogan îşi momesc firmele de catering din Cluj clienţii. Dacă o comandă depăşeşte 150-200 de lei, atunci cei de la firmele de catering îţi aduc preparatele acasă. 
 

La acest material au participat Claudia Bonchiş, Alina Pop, Ionuţ Balaban, Mugurel Manea, Dana Mihai, Ramona Găină, Simona Suciu, Dorin Timonea, Bianca Sara, Carp Cosmin, Borcea Ştefan, Untaru Claudia, Iulian Bunilă, Andreea Mitrache, Florina Pop.

Pe aceeaşi temă:

FOTO VIDEO Masa de Crăciun, plină cu bucate tradiţionale de la catering

Restaurantele cu servicii de catering momesc bistriţencele cu platouri tradiţionale, ciorbe sau pomana porcului

Sărbători cu bucate de la catering: restaurantele din municipiu se bat în oferte de meniuri

Sursa: Adevarul