eStire.ro

Articol actualizat la: 14 March 2018, 04:07

Cum prepari delicioasa fasole bătută cu măsline şi busuioc, înlocuitorul pateului din comerţ

Cum prepari delicioasa fasole bătută cu măsline şi busuioc, înlocuitorul pateului din comerţ

Pentru iubitorii gustului şi consistenţei pateului de ficat din comerţ, care au renunţat la carne sau se feresc de aditivi, recomandăm reţeta de fasole bătută cu măsline, busuioc şi ulei de măsline.

Ingrediente:

300 grame fasole boabe 1 ceapă 1 morcov 50 mililitri ulei 50 grame măsline 2-3 căţei de usturoi 2-3 castraveţi muraţi 1 fir cimbru busuioc sare

 

Mod de preparare:

În seara dinaintea preparării, se pune fasolea la înmuiat. A doua zi, se înlocuieşte apa şi se fierb boabele timp de 2 ore, cu cimbru. După o oră- o oră şi jumătate se adaugă morcovul şi ceapa tocate. Castraveciorii se decojesc şi se rad.

Se scurg legumele fierte şi se mixează în blender cu usturoiul, adăugându-se câte puţin ulei. Se adaugă felii de măsline şi castraveciorii raşi.

Se condimentează cu busuioc, se sărează după gust şi se decorează cu măsline.

Sursă: restaurantedelux.ro

 

Sursa: Adevarul