eStire.ro

Articol actualizat la: 13 March 2018, 13:48

Top 10 destinaţii de Paşte în 2018. Cât cheltuie românii

Top 10 destinaţii de Paşte în 2018. Cât cheltuie românii

Gusturile românilor în materie de vacanţe Pascale s-au schimbat destul de mult în ultimul an, potrivit unui studiu bazat pe căutările efectuate de aceştia în funcţie de costuri şi durata călătoriei.

Noi destinaţii câştigă popularitate în 2018 şi intră în planurile de călătorie ale românilor. Moscova este, anul acesta, oraşul cheie în topul tendinţelor românilor care vor să petreacă Paştele în străinătate, se arată într-un studiu realizat de motorul de căutare de căutare pentru călătorii momondo.ro. 
 
O schimbare interesantă faţă de anii trecuţi este scăderea indicelui de popularitate a capitalelor precum Praga, Madrid şi Veneţia, care fac loc oraşelor mai însorite, aflate la malul mării: Bari şi Malta. Această tendinţă actuală a românilor de a se îndrepta spre  litoralul mediteranean în detrimentul clasicelor oraşe europene este dovedită de creşterea rapidă a căutărilor de zboruri către Valencia, precum şi către Napoli şi Larnaca.
 
De asemenea, românii tind să călătorească mai mult în străinătate anul acesta, comparativ cu anul trecut. În 2017, Cluj a fost destinaţia cea mai populară pentru români, în vreme ce Bucureştiul a ocupat locul şase; în 2018, niciunul din aceste oraşe româneşti nu a mai intrat în primele 10 oraşe aflate în trend.
 
Cât timp petrec românii departe de casa în vacanţa de Paşte
 
În 2018, Paştele corespunde zilei de duminică, 8 aprilie, iar acest lucru explică de ce majoritatea călătorilor români pleacă în vacanţă în ziua de 6 aprilie, profitând de weekendul pascal şi întorcându-se în Lunea Mare, în ziua de 9.
 
În 2018, un român cheltuieşte, în medie, 904 de lei pe biletul de avion pentru vacanţa de Paşte. Scăderea preţurilor la zboruri în ultimii doi ani este motivul pentru care suma medie cheltuită în 2018 este mai scăzută cu 16% faţă de anul precedent şi cu 20% faţă de 2017.
 
Această sumă medie diferă, totuşi, în funcţie de aeroportul de plecare. De exemplu, călătorii care pleacă din Iaşi vor plăti cu 44% mai mult pentru a ajunge în destinaţiile lor preferate, comparativ cu cei care pleacă din Bucureşti. De pe aeroportul din Timişoara se înregistrează cele mai ieftine zboruri, cu 12% mai ieftine decât din Bucureşti şi cu 28% mai ieftine decât din Cluj.
 
 „Paştele este o perioadă importantă pentru mulţi, probabil prima ocazie din an pentru a ne bucura de un weekend prelungit şi a petrece timp cu familia şi cu prietenii. Datele noastre arată că în ultimii trei ani mulţi români s-au bucurat de city break-uri de Paşte, dar observăm interesul crescut de anul acesta pentru destinaţiile turceşti. Pentru călătorii care nu şi-au rezervat încă vacanţa de Paşte, momondo pune la dispoziţie o serie de instrumente şi recomandări pentru a-i ajuta să găsească destinaţia ideală, în funcţie de preferinţele, bugetul, vremea şi interesele pe care le au”, declară Mircea Giurcă, purtătorul de cuvânt al momondo în România.

 
Sursa: Adevarul