eStire.ro

Articol actualizat la: 08 December 2018, 18:39

„Ne-am cunoscut pe Internet”. Cum încep poveştile moderne de dragoste

„Ne-am cunoscut pe Internet”. Cum încep poveştile moderne de dragoste

Site-ul We met on the Internet este un proiect online care aduce la lumină câteva dintre cuplurile pe care mediul 2.0 le-a ajutat să se nască. Fondatoarele au vrut să exploreze fenomenul care nu mai este considerat un „act de disperare”, ci mai degrabă un pas firesc în secolul vitezei şi al aglomeraţiei.

We Met On the Internet combină fotografiile realizate de Jena Cumbo şi textul autobiografic scris de Gina Tron, unde se explică cum fiecare cuplu capturat într-o imagine s-a cunoscut. Aplicaţii precum Tinder sau Grindr, site-uri matrimoniale sau reţele sociale fără un scop anume, toate au fost, la un moment dat, locul în care o nouă idilă s-a născut. Cumbo şi Tron speră ca acest proiect să deschidă ochii oamenilor în faţa evoluţiei întâlnirilor, dar şi în faţa potenţialului internetului de a asigura startul unor relaţii serioase şi intense.

Linny şi Pat – site-ul Craiglist, secţiunea Missed Connections

Cei doi sunt căsătoriţi din 2012 deja, ca rezultat al întâlnirii lor în urma unei postări pe Missed Connections. Cei doi s-au văzut prima dată într-un bar, în 2008, când Pat a intrat în discuţie cu Linny, pe care a văzut-o stând singură la masă.

„De obicei, nu eram aşa de receptivă cu genul acesta de lucruri. Am discutat, dar, la un moment dat, prietenul meu s-a întors aşa că i-am pus mâna pe umăr şi i-am zis că mi-a făcut plăcere să vorbesc cu el”, a spus ea.
Tânăra a fost foarte supărată că a plecat din bar fără să-i ceară numărul lui de telefon, aşa că a creat o postarea pe Missed Connections, unde oamenii care încearcă să găsească persoane întâlnite întâmplător introduc o descriere a celui sau celei pe care vor să îl/o găsească. Unul dintre prietenii lui Pat a văzut postarea, iar de aici restul a fost istorie. S-au întâlnit din nou patru zile mai târziu şi s-au căsătorit în 2012.

Bryn şi Mike – MySpace

În 2006, Bryn s-a împrietenit cu Mike pentru că i-a plăcut poza „hilară” pe care el o postase. Mike i-a răspuns imediat printr-un mesaj, unul din multele pe care avea să i le trimită. Au hotărât să se întâlnească destul de repede. Prima dată când l-a văzut, Bryn povesteşte că şi-a dat seama imediat că el este alesul inimii sale. „Când s-a aşezat lângă mine, am avut sentimentul despre care toată lumea vorbeşte, acela în care ţi se confirmă că l-ai întâlnit”, a spus ea. S-au cunoscut în februarie, el a cerut-o în căsătorie în mai şi s-au căsătorit în iulie. Astăzi, locuiesc împreună cu cele două pisici ale cuplului, în Brooklyn.

Mariela şi Tiago – Tattoodatingsite.com

Unul dintre avantajele site-urilor de matrimoniale este că fiecare are nişa lui, potrivit fiecărui stil de viaţă. Tattoodatingsite.com este dedicat tuturor celor interesaţi de tatuaje, dar şi de găsirea jumătăţii. Aşa s-au cunoscut Mariela (21 de ani) şi Tiago (30 de ani), graţiei pasiunii lor pentru tatuaje. După ce au schimbat câteva mesaje pe site, au trecut la întâlnirile de pe Skype, ca să culmineze cu prima întrevedere.

La cea de-a doua întâlnire s-au tatuat împreună. Două săptămâni s-au mutat împreună, iar patru luni mai târziu s-au logodit.

Relaţia Marielei şi a lui Tiago pare că s-a derulat rapid, dar nu este ceva neobişnuit pentru cuplurile care s-au cunoscut şi au început pe internet.

Rita şi Antonio – Napster

S-au cunoscut pe Napster, în 1999, la începuturile internetului, când erau adolescenţi. Au discutat despre muzică, anime şi cultura japoneză şi au păstrat legătura pe e-mail de-a lungul timpului. La jumătatea anilor 2000 au început să vorbească la telefon din ce în ce mai des, iar în 2006 Antonia, care locuia în St. Thomas, Insulele din Caraibe, a venit la New York să o vadă pe Rita.

Odată ce s-au întâlnit, au simţit şi mai mult chimia dintre ei şi s-au mutat împreună la scurt timp după. În prezent, trăiesc în Queens alături de fiica lor.

Gary şi Rae – J Date

Gary, în vârstă de 60 de ani, a găsit dragostea când a cunoscut-o pe Rae (59 de ani), văduvă pe atunci, pe site-ul pentru evrei, în 2003. Au ştiut de la bun început că se potrivesc, după profilele lor de pe site-ul de matrimoniale. Amândoi sunt credincioşi, lucru care contează enorm pentru fiecare. „Avem aceleaşi valori religioase. Mergem regulat la sinagogă, iar acest fapt ne-a unit şi mai mult”, a spus Rae.

Prima lor întâlnire a avut loc la Barnes and Noble, la o cafea şi o prăjitură. Pentru Gary a fost dragoste la prima vedere. „Ştiam ce caut. Când am recunoscut toate lucrurile în Rae, nu am mai pierdut timpul”, a spus el. S-au căsătorit la un an după prima întâlnire.

Rae, în schimb, a avut nevoie de mai mult timp pentru a se acomoda cu ideea unei relaţii cu Gary, pentru că acesta a avut o imagine de profil „deloc flatantă”.

Donna şi John – Yahoo personals

Donna (49 de ani) şi actualul ei soţ, John (60 de ani) au început să vorbească în 1999, după ce ea a postat un anunţ pe serviciul de matrimoniale. Tot ea a fost cea care a propus prima întâlnire după un schimb de mailuril. „M-am gândit că aş putea să-l sun. Ceea ce am făcut, iar el m-a invitat la film”, îşi aminteşte Donna.

Când s-au întâlnit, John s-a simţit imediat atras de ea. „A venit dansând pe scări, mi-a plăcut instantaneu de ea”, a spus el. După film, au ieşit la o cafea, iar la finalul serii, John a condus-o acasă şi a îmbrăţişat-o.
Trei ani mai târziu s-au căsătorit pe o plajă din Barbados.

„Lucrurile au fost foarte uşoare cu ea. M-am simţiti confortabil şi familiar cu ea încă de la început”, a spus John. 

Citeşte şi:

Cele mai eficiente aplicaţii pentru a obţine întâlniri

Femeile asiatice, cele mai căutate pe site-urile de matrimoniale

Iubirea pândeşte după colţ. Câţi kilometri ne despart de sufletul-pereche?

Sursa: Adevarul