eStire.ro

Articol actualizat la: 05 December 2018, 15:44

Întâlnirile în grupuri de necunoscuţi, tendinţă în lumea datingului

Întâlnirile în grupuri de necunoscuţi, tendinţă în lumea datingului

Un site de matrimoniale american, Grouper, oferă posibilitatea de a întâlni mai mulţi oameni deodată, mărind posibilitatea de a găsi măcar câţiva prieteni, dacă nu perechea potrivită.

Întâlnirile sunt ciudate. Şi chiar dacă site-urile de matrimoniale face toul să fie mai uşor pentru prima întâlnire, sentimentul inconfortabil nu dispare la prima întrevedere între doi străini care încearcă să găsească nişte puncte comune.

Dar cu timpul site-urile şi aplicaţiile dedicate găsirii unei perechi s-au perfecţionat şi au încearcat să umple golurile existente în tot acest proces. De la informaţii preluate de pe reţelele sociale până la profiluri completate până la ultimul detaliu, singura barieră pare să rămână prima întâlnire.

Acesta a fost, de altfel, şi conceptul care stă în spatele întâlnirilor în grup care au început să fie la modă. În Japonia sunt cunoscute drept gokon: un bărbat singur şi o femeie singură sunt de acord să se întâlnească, dar fiecare mai aduce încă alţi doi, trei, prieteni singuri la rândul lor. La Oxford şi Cambridge întâlniri similare sunt aranjate între echipele de sport şi diferite colegii.

Astăzi, Grouper a introdus ideea în 25 de oraşe americane, iar de la anul va exista şi în Marea Britanie.

Sistemul pus la punct este simplu. Tu şi încă doi prieteni de acelaşi sex vă înscrieţi pe Facebook, de unde Grouper preia informaţiile pe care le foloseşte pentru a găsi perechea cu alte trei persoane. Apoi alege locul de întâlnire, iar de acolo depinde doar de voi.

Ca toate proiectele bune, ideea acestui site s-a născut din necesitate. „În vara lui 2011, m-am mutat la New York, proaspăt despărţit de prietena mea din liceu. Şi unul dintre primele lucruri pe care le-am realizat a fost că este mult mai greu să-ţi faci prieteni în viaţa reală”, a spus Michael Waxman, creatorul Grouper.

„Cele două alternative erau ciudate. Ori mă înscriam pe un site de matrimoniale, ori aşteptam să cunosc oameni la bar, lucru pentru care este nevoie de mult noroc într-un oraş ca acesta”, a spus el

Spune că nu ştia de gokon sau de ideea de întâlniri în grup când a început Grouper, dar când a aflat, nu a fost decât o confirmare că afacerea lui va avea succes.

„Care sunt lucrurile care pot uşura sarcina întâlnirii de oameni noi? Ca totul să devină mai confortabil, dar şi mai consistent? Când vii la Grouper, ştii că vor mai fi încă doi oameni cu tine, că ai fost «scanat» şi ţi s-a căutat pereche în funcţie de interesele şi pasiunile tale. De primul rând de băuturi s-a avut grijă deja, deci nu mai există problema «Cine plăteşte?» şi toată lumea se axează pe ceea ce este important: creearea unei experienţe confortabile”, explică Waxman.

Spre deosebire de celelalte aplicaţii şi site-uri de profil, Grouper încearcă să nu ţină oamenii prea mult conectacţi la internet şi să-i trimită în lume. Ceea ce înseamnă că Grouper petrece mai mult timp decât alte site-uri pentru a găsi perechile potrivite. Compania are peţitori specializaţi ce aleg trio-urile care se vor înţelege cel mai bine, oameni care aleg locul şi timpul primei întâlniri şi se ocupă de toate detaliile aferente.

„Cred că toată lumea ştie din proprie experienţă cât de dificil este să aduci şase oameni în acelaşi loc, la aceeaşi oră”, spune Waxman despre eforturile depuse de echipa sa.

Pentru aceste sarcini, compania a dezvoltat o tehnologie care să simplifice lucrurile, după doi ani de teste şi erori întâmpinate în încercarea de a perfecţiona sistemul.

Site-ul a ajuns unde este astăzi fiind promovat de la un om la altul şi chiar dacă este de doar doi ani pe piaţă, Waxman susţine că a aranjat mii de întâlniri. „Sunt oameni care încă sunt împreună, dintre primii pe care Grouper i-a adus împreună. Nu prea urmărim cazurile noastre, dar ştim că sunt numeroase logodne cu care ne putem mândri, care se vor transforma în căsătorii curând”, a spus acesta. 

Citeşte şi:

Cele mai eficiente aplicaţii de „cuplat”

De cât timp au nevoie oamenii pentru a-şi găsi sufletul pereche

 

Sursa: Adevarul